img

Удар за големите магазини! Големи хипермаркети влизат в България, първите ѝ магазини ще са в…

/
/
/
135 Views

Carrefour се завръща в Пловдив и влиза в палата 10 на Пловдивския панаир, съобщава „Марица“.

„Освен тази локация, водим преговори за още три обекта в града, които също са на ключови места“, потвърди  собственикът Добромир Андонов, който притежава също търговските вериги Parkmart и Aldo.

В началото на ноември стана ясно, че Carrefour се завръща в България след фалита си през 2016 г., когато магазините й затвориха след финансови проблеми на гръцкия франчайзьор Marinopoulos и неуспешен опит за съживяване от българската „АП Март“ със сливане с „Пикадили“.

За целта компанията залага на франчайз модела в сътрудничество с гръцкия франчайзополучател Retail&More, като е подписан договор за подфранчайз с българската верига „Паркмарт“ със собственик Добромир Андонов.

 

 

Сега обектите на веригата са с по-малък формат, но ще са поне 25  – Carrefour Express и Carrefour Market. Магазините на „Паркмарт холдинг“ се  планира да  преминат под бранда на Carrefour до третото тримесечие на 2024 г. Става въпрос за веригите супермаркети Parkmart  и сезонните магазини Aldo.

Първите ребрандирани магазини Carrefour ще бъдат в София, Варна, Бургас и Банско. По този начин брандът ще присъства не само в големите градове, но и по-популярните курорти.

Водят се преговори и предстои откриване на магазини в различни квартали на София и ритейл паркове в по-големите градове.

Международен панаир-Пловдив подаде още преди две години в общината документи и вече има одобрен проект за преустройство, реконструкция и промяна предназначението на палата №10 в търговски център със супермаркет.

На тази база има издадено разрешение за строеж N 59 от 7 март 2022 г. и това прави възможно превръщането на палатата в обект на Carrefour. В момента там се извършват ремонтни дейности и подготовка към скорошно откриване на магазина.

Материалът Удар за големите магазини! Големи хипермаркети влизат в България, първите ѝ магазини ще са в… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!