img

Как се размразяват прозореците на колата за секунди и без надраскване – уникален трик от читател

/
/
/
141 Views

 

 

Когато температурите навън паднат под нулата, сутрин ви очаква едно досадно задължение и то е да изстържете леда ото замръзналите прозорци на колата.

Няма човек, на когото тази дейност да е приятна, а предвид сутрешното бързане определено ще имате нужда от  добър съвет как да ускорите процеса по  размразяване на прозорците .

Ето защо днес имаме прост трик за вас, благодарение на който можете да го направите, без да надраскате прозорците със стъргалката за лед и при това – само за няколко секунди.

 

 

 

Следвайте това просто ръководство и ще спестите усилия и стрес.

Ето как да си приготвите  домашно средство за размразяване на прозорци :

Имате нужда от:

  • бутилка със спрей-накрайник
  • вода
  • антифриз

Процедура:

За да приготвите това просто средство за размразяване, имате нужда от 1 част вода и 2 части антифриз.

Затова изсипете 100 ml вода и 200 ml смес от антифриз в бутилката със спрей-накрайник.

Затворете бутилката и разклатете добре.

Сега всичко, което трябва да направите, е да напръскате този разтвор върху замръзналия прозорец.

 

 

 

Само след няколко секунди можете да забележите, че ледът се топи. Изчакайте още няколко секунди и след това можете лесно да избършете прозореца с чистачките.

Както можете да видите, цялата ледена „глазура“ е премахната от прозореца без усилие и за няколко секунди.

Още доказани трикове от нашите читатели:

Събрахме и няколко страхотни съвета от нашите читатели и вярваме, че те ще улеснят живота ви.

„За мен обикновената хладка до топла вода (никога гореща) – работи най-добре с вода, в която съм сложил няколко супени лъжици сол.

Винаги имам готова тази смес сутрин. Напръскайте върху стъклото и просто избършете с чистачките. Правя така от години, размразяването отнема много по-малко време от преди, а на съседите им трябва тройно повече време да си почистят стъклата сутрин.“

Малин В.

„Опитах този трик една вечер, когато навън беше минус 20 градуса. Просто напръскайте WD-40 върху прозорците на колата си вечер и те няма да замръзнат през нощта. Няма да ви се налага да почиствате прозорците дълго време сутрин. Страхотно е! „

Петя Р.

„Използвам обикновен картон с големината на предното стъкло. Държа картона в багажника – слагам го под чистачките вечер и всичко е точно! Може да се използва и обикновено алуминиево фолио, но трябва да се постави на сух прозорец, за да не залепва за стъклото.“

Моника Ш.

„Използвам смес от оцет и вода 3:1, за да размразя стъклото. Практично е да се приготви сместа в съд за пръскане и когато я напръскате върху стъклото, бързо ще се отървете от леда.“

Любомир К.

„Доказано е смесването на хладка вода с чист спирт. Веднага загрява стъклата на автомобила и ги размразява без проблеми. Смесвам вода и спирт в съотношение 1: 2″.

Пепо Б.

Късмет!

Материалът Как се размразяват прозореците на колата за секунди и без надраскване – уникален трик от читател е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!