img

Спипаха Луна в страшна имотна измама, появиха се и свидетели ! Опитва се да присвои панелка!

/
/
/
149 Views

Певицата Луна Йорданова се изправи в понеделник пред районния съд в Шумен. Делото срещу нея е за имотна измама.

 

Наследници на починал възрастен мъж от Шумен твърдят, че певицата придобила техен имот с измама. Имотът е панелна гарсониера на ул. „Септемврийско въстание“.

Йорданова твърди, че придобила апартамента, тъй като 10 години го стопанисвала. Мъжът, чиято собственост бил имота, починал през 2011 година. Негови наследници по закон са 10 души, които твърдят, че певицата никога не е живяла в жилището. Думите им потвърждават и съседи на покойника, пише shumenonline.bg.

Пред журналисти адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние.

„Между починалият мъж и Луна Йорданова няма никаква връзка. Доколкото ми е известно тя има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители. Ние твърдим, че тя никога не е живяла там“, обясни адвокат Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че дори се грижила за възрастния мъж преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. Няма данни обаче тя да е плащала данъците на имота.

„Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение на даден имот да го придобиеш по давност, но тук това не се е осъществило. Наследниците са го придобили по закон. Няма правило, че когато не упражняваш правото си на собственост го губиш“, категоричен е Пламен Тотев.

Заради извършени процесуални нарушения при призоваването на Луна Йорданова и съответно нарушеното й право за защита, делото не тръгна.

Защитникът на певицата адвокат Ивайло Тошев подаде молба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Певицата е обявила и насрещен иск срещу наследниците на имота.

Кандидатката за президент на изборите през 2021 г. Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана. Следващото заседание беше назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари 2024 г./show.blitz.bg

Материалът Спипаха Луна в страшна имотна измама, появиха се и свидетели ! Опитва се да присвои панелка! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!