img

Синоптиците отсякоха: Такова ще е времето на Коледа и Нова година

/
/
/
157 Views

Метеоролозите от Метео Балканс разкриха какво време ни очаква през декември и така чаканите Коледа и Нова година.

Месецът започва с разваляне на времето и валежи от дъжд. Ще е по-често облачно и дъждовно. По-значителни ще са валежите над планините и в Югоизточна и Централна  България. Към 3-4 декември  очаква в крайните северозападни райони, Предбалкана и по високите западни полета да завали и сняг.

 

Около 5 и 7 декември времето ще се стабилизира, а облачността ще се разкъса. До края на първото десетдневие след временно прекъсване от юг валежите отново ще се активизират, но ще са предимно от сняг и температурите ще се понижат. Очаква се влошаване на синоптичната обстановка.

Средните дневните температури ще са типични за сезона и ще са между 6-8 градуса. Очакваме чувствително понижение на температурите към края на първото десетдневие на декември. Очакваме сериозно източно нахлуване и температури под минус 10 градуса в ниските райони.

Повечето климатични модели прогнозират, че странната ни ще попада под влияние на високо налягане  над Източна Европа. Температурите ще започнат да се понижават, а облачността над нашата страна ще е по-често разкъсана и ще бъде слънчево. Очакваните температури ще са под минус 10 °С. Ще има условия и за целодневни мъгли. 

Към края на второто десетдневие, между 17 и 20 декември, термометрите отново ще се повишат. Ще е облачно и мъгливо.

Затоплянето ще продължава и по време на третото десетдневие. Около 23 и 26 декември се очакват превалявания, които ще преминават в снеговалежи над планинските райони.

По-топло ще се задържи в ниското. Към момента (27.11.), прогнозите сочат, че около Коледа времето ще е необичайно топло и дори дневните температури ще са над 15 °С.

Към края на годината температурите ще се понижават. Очакваме и нови валежи от дъжд около Нова година.

Материалът Синоптиците отсякоха: Такова ще е времето на Коледа и Нова година е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!