img

Как да изхвърлите всички химикали от купеното пиле: ето какво ми разкри работник в предприятие

/
/
/
127 Views

Как да се отървем от химикалите в пилешкото месо?

Ако приготвяте пилешка супа, поставете трупа в тенджера, напълнете го с вода, добавете сол (пропорция – 1 супена лъжица сол на 1 литър вода) и поставете на слаб огън. Не искате бульонът да заври бързо. Вместо това пилето трябва да се готви бавно.

Когато бульонът заври, свалете съда от котлона. Оставете пилето да се охлади в този бульон за 20-30 минути. След това отцедете първия бульон, изплакнете пилето и сварете супата в нова вода. Цялата химия ще остане в първия бульон.

В същото време в месото ще остане малко мазнина. Но ако искате богат бульон, купете си домашно пиле.

 

 

Ето и две препоръки:

Първо отстранете цялата кожа и мазнини. Те съдържат най-висока концентрация на антибиотици и хормони. След това разредете солта и оцета в студена вода в съотношение 1 литър вода: 3 супени лъжици сол и 1 супена лъжица оцет.

Поставете месото в този разтвор, докато се потопи напълно. Поставете на хладно място за 3-4 часа. След това изплакнете трупа и пригответе ястието. Не забравяйте, че тъй като пилето е накиснато в солена вода, трябва значително да намалите количеството сол в рецептата.

Втора препоръка. Ако не можете без кожата, защото искате да хрускате златиста, ароматна коричка, тогава направете всичко както в първата препоръка, но просто не отстранявайте кожата.

Правите ли подобни процедури с пилета от магазина? Пишете в коментарите!

Материалът Как да изхвърлите всички химикали от купеното пиле: ето какво ми разкри работник в предприятие е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!