img

Лекар: Тези 5 храни разреждат кръвта и отпушват съдовете, яжте една от тях всеки ден

/
/
/
152 Views

Вашето тяло има начин да ви предпази от кървене. През повечето време способността на кръвта ви да се съсирва е нещо добро. Има моменти, когато кръвните съсиреци могат да бъдат опасни.

Ако имате определени състояния като неправилен сърдечен ритъм или вроден сърдечен дефект, или ако сте претърпели определени процедури като операция на сърдечна клапа, Вашият лекар може да Ви предпише разредител на кръвта.

Тези състояния и операцията за смяна на сърдечна клапа увеличават шанса за развитие на животозастрашаващи кръвни съсиреци, които могат да причинят инфаркт или инсулт. Разредителите на кръвта намаляват риска от инфаркт и инсулт, като намаляват вероятността от образуване на кръвни съсиреци.

Има и някои съставки, открити в природата, за които някои смятат, че помагат за намаляване на риска от съсирване. Те обаче не са тествани и сравнявани с лекарства за разреждане на кръвта, отпускани по лекарско предписание. 

 

 

Може да искате да говорите с Вашия лекар за следните естествени лекарства, за които се съобщава, че помагат за разреждане на кръвта.

Никога не приемайте тези естествени лекарства вместо или с предписаните ви лекарства за разреждане на кръвта, без първо да говорите с Вашия лекар.

Ето кои са те:

  1. Чесън: Чесънът е естествен разредител на кръвта, за който е доказано, че има антисъсирващи ефекти. Той съдържа съединения, които могат да помогнат за предотвратяване на слепването на тромбоцитите.
  2. Джинджифил: Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци. Също така може да помогне за понижаване на кръвното налягане и подобряване на кръвообращението.
  3. Куркума: Куркумата съдържа куркумин, който има противовъзпалителни и антисъсирващи свойства. Може да помогне за предотвратяване на слепването на тромбоцитите и да намали риска от образуване на кръвни съсиреци.
  4. Омега-3 мастни киселини: Омега-3 мастните киселини, намиращи се в мазни риби като сьомга и скумрия, могат да помогнат за намаляване на възпалението и предотвратяване на кръвни съсиреци. Те също могат да помогнат за понижаване на нивата на холестерола и подобряване на здравето на сърцето.
  5. Витамин Е: Витамин Е е антиоксидант, който може да помогне за предотвратяване на кръвни съсиреци чрез разреждане на кръвта. Може да се намери в ядки, семена и растителни масла.

Материалът Лекар: Тези 5 храни разреждат кръвта и отпушват съдовете, яжте една от тях всеки ден е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!