img

Масово се купуват! НАП пусна евтино колите на пияни шофьори, народът граби като луд

/
/
/
136 Views

НАП Бургас продаде чрез търгове 27 автомобила, конфискувани и отнети в полза на държавата след присъди и решения на съда. Получените от тръжните процедури средства надхвърлят 50 000 лева.

Сред насрочените нови продажби на моторни превозни средства са и такива, собственост на лица, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества. Други 11 автомобила са в процес на оценяване за обявяване за продан.

 

„Интересът към продажбите е голям, всичките са реализирани още на първа стъпка като в някои случаи имаме и сериозни наддавания от първоначално обявените цени. Стойностите на всеки един автомобил се определят след експертна оценка на вещо лице.

 

 

Времето за реализация на една продажба е около три месеца“, коментира началникът на отдел „Държавни вземания“ в НАП Бургас Ралица Куванджиева.

Близо 650 000 лева са внесени от НАП Бургас от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти, моторни превозни средства и благородни метали. Приходът е реализиран от проведените до този момент от отдел „Държавни вземания“ 41 търга, пише „Телеграф“.

От НАП Бургас уточняват, че именно приходната агенция осъществява търгове на отнети в полза на държавата движими или недвижими вещи и имоти, след влезли в сила наказателни постановления на редица държавни институции или решения на съда.

Условията за провеждане на търговете, дните за оглед, списъците на вещите, размерите на депозитите, както и първоначалните продажни цени се публикуват и могат да се видят в Портала за продажби на НАП.

Материалът Масово се купуват! НАП пусна евтино колите на пияни шофьори, народът граби като луд е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!