img

Ето коя е най-тежката българка и какво се случва с нея

/
/
/
184 Views

Добродетел й подарява спасяваща операция

34-годишната жена не може да спи по гръб, зъбите й падат и кожни образувания изникват по тялото й

Доли ЛУКАНОВА

Над 200 килограма!

Това е присъдата на най-тежката българка! 34-годишната Десислава от Ловеч е затворник не просто на дома си, а на собственото си тяло, научи „България Днес“. Кантарът отчита до 180 кг, но в момента, в който Деси се качи на него, машината превърта и не може да измери реалното й тегло.

Реклама

„Не мога да се усетя точно колко съм тежка, но е над 200 кг – гаранция“, признава младата жена.

Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина.

Десислава получава паник атаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат – не може да се храни и изпитва нечовешки болки всяка вечер. Не може да спи по гръб – задушава се. Всички тези неща трудно запазват психиката й здрава, но Деси стиска зъби и опитва да изплува на повърхността, пише България днес

Животът на борбеното момиче се преобръща наопаки преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова злополука. Във фабриката, в която работи, мотокар минава през крака й и го смачква до неузнаваемост – чупи пръсти и раздробява стъпалото й. Следват болници, операции, присаждане на кожа, гангрена. Периодът е много труден за семейството, но те успяват да се съберат. Точно в този момент родителят на Деси получава инсулт. Сърце не дава на младото момиче да остави майка си и в този момент застава неотлъчно до нея.

Увлечена в грижи, нерви и притеснения, Деси ограничава движението си. Започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не позволява на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крака. Изпада в тежко състояние, физическо и психическо. Отритната е и забравена е от всичките й познати. Към момента вече има и рани от залежаване.


Десислава и майка й са готови да се борят

„Никога не съм била фиданка, но и никога не съм се докарвала до такова състояние – да не мога да дишам“, споделя 34-годишната жена.

Реклама

Десислава има баща, който се опитва да им помага, но самият той е възрастен и без постоянна работа. Работи където и каквото има. Деси няма и здравни осигуровки, затова от години не се е преглеждала. Семейството тегли бързи кредити, за да свържат двата края през годините, но не могат да ги изплатят и запорират сметките им.

Десислава има огромно желание да оправи живота си и отново да поеме по своя път. Наскоро за нея се появява светлина в тунела.

Певецът Росен Янчев попада на историята й и отваря сърцето си. Самият изпълнител, за който сме ви разказвали няколко пъти, открива прилики в житейските им пътища, което го кара да протегне ръка към безпомощната девойка.

„Деси ме трогна с историята си! Имаме много сродни неща в нашите животи. Напомни ми и за Христина, на която много исках да помогна. За жалост Хриси издъхна, преди това да се случи. Загубихме един човек, който трябваше да получи шанс за живот, но беше изоставен и изхвърлен от здравеопазване, институции, държава, всичко. Изживях го тежко и емоционално“, споделя пред вестника Росен, който пое разноските за операция на 300-килограмовата Христина Секулова, но момичето не успя да дочака спасението (виж карето).

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ

[Най-тежката българка Христина: Мечтая през новата година да проходя!]

Най-тежката българка Христина: Мечтая през новата година да проходя!

[300 кг тежи Христина]

300 кг тежи Христина

Сега тази интервенция в Турция ще бъде за Десислава. Росен е категоричен, че няма да я остави сама в тази борба. Самият той премина през подобен кошмар, но със силната си воля и упоритост успя да свали над 100 кг и да хване живота си в ръце.

Последните няколко години Янчев се опитва да помогне на хора, изпаднали в неговото положение, като разчисти трънливия път, през който трябва да премине всеки един от тях.


Певецът направи невиждана промяна със себе си

„Основах проекта MyChange Bulgaria, в който съм събрал най-добрите специалисти от големи болници в Турция и Германия. Включват се и хора, които направиха промяната заедно с мен, за да вдъхнат кураж и подкрепа. Помагаме чисто медиаторски на хората да намерят най-доброто решение за себе си“, разкрива добродетелят.

Росен вече е поел изследванията на Деси, за да се установи какво е клиничното й здраве. Операцията за намаляване на теглото е насрочена за 23 януари 2024 г. в Истанбул.

„Това е само началото. Лично ще присъствам! Седмица преди това и на мен ми предстои поредна операция, свързана с моята промяна, защото аз все още се боря. Вече се срещнах с Деси. В началото беше притеснена, после се развълнува“, разказва емоционално Росен.

Десислава ще има нужда и от стоматологична помощ. Семейството търси и енергоспестяващ уред за отопление, за да имат на какво да се топлят в предстоящата зима. Търсят се дрехи, размер 4-5 пъти XL, панталони – 5-6 пъти ХL. Обувки 42 номер. Необходими са им всякакви хигиенни материали. Всеки, който желае да помогне, трябва да се свърже с фондация „Подай ръка – заедно за по-добро бъдеще“, които също са се ангажирали със случая на Десислава, може да го направи на 0893/025-067 или да дари на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗГЩБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка – 10

PayPal: [email protected]

Христина не успя да дочака спасение

Сюжетът на живота на Десислава може да ви се струва познат, тъй като „България Днес“ неведнъж е разказвал за Христина Секулова.


Секулова тежеше над 300 кг

Момичето от Дупница, което за съжаление не успя да дочака своето спасение. Хриси тежеше над 300 килограма, като за нея се грижеха болната й майка и баща. Най-тежката българка издъхна в края на март на 32 години, като не можа да дочака Христовата възраст и операцията за намаляване на теглото й. Погребаха я навръх рождения й ден. Седмица след това издъхна й майката на Христина, която не успя да преживее загубата на детето си.

Материалът Ето коя е най-тежката българка и какво се случва с нея е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!