img

Ужас Крумовград: Озверели песове се нахвърлиха върху майка с дете на ръце, повалиха я на земята и…

/
/
/
188 Views

Майка и малкото ѝ дете бяха нападнати от бездомни кучета в Крумовград.

„Глутницата ни нападна точно пред дома ми. Водех дъщеря ми на детска градина. Глутницата се насочи към нас. Изплаших се и започнах да викам. Те скочиха върху мен, аз паднах, а те ме хапеха. Изпуснах дъщеря ми, която държах на ръцете си и тя падна на земята“, разказа пострадалата майка Мариям Мехмед пред bTV.

 

Жената посочи, че дъщеря ѝ първа е видяла глутницата.  „Хората, които бяха наоколо се стекоха да ми помогнат“.

По думите й били около 4-5 кучета. Животните били постоянно в центъра на града, но досега не проявявали агресия. „Не съм ги предизвиквала. Те лаеха, но аз не им обърнах внимание, защото всяка сутрин е така“, каза пострадалата.

„Вече заедно водим дъщеря ни на ясла. Жена ми сега не може да кара кола заради нараняванията от ухапания по краката“, разказа съпругът на пострадалата Самет Махмед.

„Самото дете е уплашено и когато види куче бяга“, добави той.

„След като бе подаден сигнал в общината, група тръгна към района. Хванато е едно куче. Установено, че не е агресивно. Другите кучета не са установено все още“, каза ветеринарния лекар Коста Батков.

„Регистрирани са около 150 кучета. За бездомните няма статистика, но от февруари имаме хванати и кастрирани повече от 90 кучета. Няма други сигнали за агресивно кучета“, заяви секретарят на община Крумовград Фахри Местан.

По думите му има екипи, които правят периодични обходи на общината, за бездомни животи. Той посочи, че животните се хващат, кастрират и след това пускат на свобода.

„Не съм спокойнa. Аз не мога сама да изляза от нас и още дълго няма да мога. Този проблем трябва да се реши. Кастрирането и пускането обратно по места не е решение на проблема“, каза накрая пострадалата майка.

Материалът Ужас Крумовград: Озверели песове се нахвърлиха върху майка с дете на ръце, повалиха я на земята и… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!