img

Проф. Рачев с кошмарна прогноза за още вятър, студ и сняг, ето кога СНИМКИ

/
/
/
136 Views

Нов средиземноморски циклон ще донесе дъждове днес и утре главно в Западна и Южна България. В четвъртък ще има ново захлаждане, а в петък – затопляне. После в неделя ще застуди отново. Това са последните дни на есента. На 1 декември е климатичната зима, каза проф. Георги Рачев пред bTV.

Във вторник и сряда ще има валежи в страната. В четвъртък ще има леко захлаждане, а в петък затопляне, защото температурите продължават да седят над нормата за последните десет дни на есента. В събота започва ново движение на въздушните маси и в неделя ни чака захлаждане. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в предаването „Тази сутрин“.

 

В София в сряда ще вали дъжд и ще се понижат температурите. В четвъртък ще е по-хладно. В петък ще има затопляне. В събота срещу неделя ще започнат валежи и ще паднат температурите.

В Пловдив се очаква лошо уикенда да има валежи на дъжд и сняг.

 

Във Варна ще бъде хладно времето през седмицата.

Ако центърът на циклона мине по пътя на предишните, отново ще има много силен вятър, каза той. 4-13 градуса очакват варненци днес, а утре – от 9 до 15 градуса.

В Плевен през уикенда също ги очаква сняг.

Във Видин ще има понижение на температурен през седмицата, но в петък ще има затопляне, но през уикенда отново ще паднат температурите.

„През уикенда в планината ще бъде ужасно. Силен вятър и голям студ. В сряда над 1500 метра ще вали сняг. Това е предпоставка за един по-хубав и по-ранен ски сезон“, посочи проф. Рачев.

„Балканите и Испания са най-топлите места в Европа“, каза той.

Материалът Проф. Рачев с кошмарна прогноза за още вятър, студ и сняг, ето кога СНИМКИ е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!