img

Милко Калайджиев е съсипан, НАП продаде къщата му за жълти стотинки

/
/
/
193 Views

НАП успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев в родопското село Мезек, научи „Телеграф“ от приходната агенция.

 

На последния, трети търг, тя бе предложена срещу първоначална цена от 300 000 лева – наполовина на оценката й и от сумата, поискана на първия търг през пролетта.

При предишните две наддавания приходната агенция не получи нито една оферта. Но сега, след като по закон първоначалната цена бе намалена на две стъпки, са били подадени цели четири предложения. Сумата вече е платена от кандидата с печелившата оферта. Колко точно е постигнатата на търга цена обаче е данъчна тайна, която от НАП не разкриват. В тайна се държи и купувачът.

Самият Милко Калайджиев коментира пред „Телеграф“, че научава за развоя на събитията с къщата си от медиите. Той също нямал информация за купувача и платената от него цена. „От 2020 г. спрях да се интересувам, след като видях накъде отиват нещата. Както се казваше по времето на социализма – като се спусне директива от партията, няма какво да се прави“, каза певецът.

Той коментира с горчивина, че политиците, погнати покрай скандала „къщи за тъщи“, в крайна сметка са си спасили имотите и никой не им ги взима. Къщата за гости на Калайджиев изгоря именно покрай този скандал, след като Държавен фонд „Земеделие“ започна проверки на финансирани по линия на Програмата за развитие на селските райони имоти. Държавата поиска от певеца да върне финансирането заради неизпълнен бизнес план, въпреки че неговата къща винаги е била ползвана по предназначение и никога за лични цели. Така в крайна сметка имотът на фолкзвездата се оказа на тезгяха.

Според Милко Калайджиев цената от 300 000 лева е много ниска. „Знаете ли колко струва един апартамент в квартал в София 87 квадрата – 140 000 евро. А къщата е 340 кв. м разгърната застроена площ. Сега дори с 600 000 лева не можеш да вдигнеш такава къща“, каза той, но призна, че посреща с облекчение края на сагата с имота му./show.blitz.bg

Материалът Милко Калайджиев е съсипан, НАП продаде къщата му за жълти стотинки е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!