img

Ето какво остана от Варна след адската буря, кошмарът не е свършил, прогнозират 5 м. вълни и… ВИДЕО

/
/
/
77 Views

Над 400 сигнала са получени за различни инциденти във Варна в следствие на бурята, която удари града. Както БЛИЦ писа заради силния вятър вчера клони от дърво паднаха и убиха жена. При сигнала са се отзовали екипите на пожарна безопасност и на районното управление. Заради продължилите пориви на вятъра са паднали още клони и са пострадали и шофьорът и лекарят от пристигналата линейка.

В община Варна е обявено бедствено положение. Има много закъсали автомобили, паднали клони, дървета, билборди, стълбове на уличното осветление.

Щети има включително по автомобил на полицията. Има отнесен покрив на мезонет в централната част на града. Поривите на вятъра са били 111 км в час. Над 50 са автомобилите с различни щети.

Кметът на града Благомир Коцев е свикал и кризисен щаб заради усложнената обстановка.

В 1:30 е обявено бедствено положение и във Вълчи дол. През нощта полицаите са изнасяли деца от автомобилите.

Тежка обстановка в Добричка област. Над 30 сигнала за закъсали автомобила са получени в пожарната.

По информация на пожарната бедстващи хора по пътищата няма. Пътуващите в закъсалите коли са евакуирани.

Над 70 са получените сигнала и за паднали дървета в Добричко. Най-тежка е обстановката по републиканската пътна мрежа от Добрич за Варна, Генерал Тошево и Балчик.

От АПИ посочват, че пътят Добрич-Генерал Тошево е затворен за почистване.

По информация на МТО службата в Добрич скоростта на вятъра е 16 метра в секунда, а падналото количество дъжд и сняг е 39 литра на квадратен метър.

Според прогнозите на синоптиците над 5 метра вълни вдигна по морето адската буря „Фредерик”, която в събота удари страната и най-вече източната и половина. Жълт и оранжев код за адски ветрове е обявен и за днес.

Според синоптиците в ранните часове на неделния ден валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат. Вятърът около обяд ще започне да намалява с тенденция до вечерта да утихне. Денят обаче ще остане студен с температури следобед между 5 и 10 градуса. В резултат на мощните ветрове заради циклона „Фредерик”, вълните в Черноморската крайбрежна зона ще са с височина над 5 метра. От обяд нататък обаче морето ще започне да се успокоява.

Материалът Ето какво остана от Варна след адската буря, кошмарът не е свършил, прогнозират 5 м. вълни и… ВИДЕО е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!