img

Помните ли Сашко, когото цяла България издирваше? Детето направи нещо безпрецедентно

/
/
/
135 Views

Много добре се развива детето. Много е пораснал и на височина, много нови неща прави. Вчера ходихме за риба, хвана две пъстърви, много беше щастлив.

Това разкри бащата на Сашко – Александър Цветанов в ефира на Нова тв. Сашко изчезва от погледа на баща си на 11 ноември следобед миналата година.

„Иначе на училище ходим, пише, чете решава задачи. Тренира плуване, вече плува много добре. Направихме скоро втора самостоятелна изложба на картините на Сашко. Имаше голям интерес, хората харесаха картините“, разказа още баща му.

„Напоследък забелязвам, че има след терапиите, които направихме, по-голямо желание да учи“, добави той.

 

 

Бащата на Сашко разказа, че детето си е променило поведението, докато е навън.

„Вече не се опитва да се отдалечава от мен. Може би вече има някакъв страх да е по-далеч от мен. Като ходим на някаква еко пътека в планината трябва да има хора да са с неговото темп и да смогват да вървят с него, защото той доста бързо върви и има голяма издържливост“, разказа още Цветанов.

„Когато беше 11-ти, когато той се загуби, вечерта бе по-неспокоен, хвърляше колички. Тогава ми се плачеше като си припомних как го е нямало. Казах си, че други родители може да се карат на децата си че са щури, но аз не мога да се карам, а съм благодарен, че го има“, разкри бащата.

По думите му, все още е загадка как синът му е успял да оцелее 9 дни и 8 нощи сам в студеното насред гората и планината.

„Приказва за гората, за тези неща, но не може да ни обясни как е оцелял. На риболова ни стана студено, заваля дъжд, беше ни дискомфортно. Това е някакво геройство от негова страна да издържи толкова много време“, каза бащата.

Бащата припомни, че всичките експертизи показаха, че крачетата на Сашко са стояли 8 дни в обувките – във влага, студ. „Експертите казват, че е герой, след като е издържал толкова време“, добавя той.

В неделя семейството на Сашко ще организира курбан.

Материалът Помните ли Сашко, когото цяла България издирваше? Детето направи нещо безпрецедентно е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!