img

Ексклузивно! Жесток удар за шофиралия пиян Нойзи!

/
/
/
111 Views

Журналистът Ивайло Цветков – Нойзи беше задържан, след като е хванат да шофира след употреба на алкохол.

Както БЛИЦ писа, тази нощ около 02:15 ч. на кръговото на ул. „Околовръстен път” и „Черни връх” автомобилът на половинката на Мария Игнатова бил спрян за проверка от служители на реда.

На журналиста е направен тест, който показал концентрация на алкохол 2,12 промила.

Колата му е била иззета.

 

 

Според неофициални източници на Нова телевизия Цветков е бил освободен срещу гаранция от 15 000 лева, преди да изтече 24-часовият му арест.

Прокуратурата отне БМВ-то на Ивайло Цветков – Нойзи. Той е с повдигнато обвинение, взета му е и шофьорската книжка. Грозят го до 3 години затвор. Пуснат е срещу гаранция от 15 хиляди лв., защото е съдействал на разследването и няма други присъди.

Ето какво съобщиха от обвинението:

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 51-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол.

На 17.11.2023 г. обвиняемият И.Ц. шофирал по ул. „Околовръстен път“ в гр. София лек автомобил, марка „БМВ“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,12 промила, установено с тест „Дрегер 7510“. Обвиняемият е дал кръвна проба, чийто резултати се очакват.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването. Автомобилът, който е управлявал, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка „запор“ с цел обезпечаване на предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК наказание „глоба”, както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата.

Спрямо обвиняемия И.Ц. е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Материалът Ексклузивно! Жесток удар за шофиралия пиян Нойзи! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!