img

Рецептата на баба Мита избавила 3800 души от високо кръвно!

/
/
/
171 Views

Може би най-големият здравословен бич за човечеството в настоящите времена е високото кръвно. От това социално значимо заболяване в началото на ХХІ в. страдат близо един милиард души по цялата планета. Това прави малко повече от една четвърт от възрастното население по света. В отделни географски райони честотата на артериалната хипертония обхваща до над 30% от жителите,пишат от sosnovini.eu.

Статистиката показва, че 42,8% от мъжете и 39,7% от жените в България на възраст от 25 до 64 години страдат от високо кръвно. При това у нас се отчита непрекъснато нарастване на броя на хипертониците. В борбата с това неприятно страдание отдавна се е включила и народната медицина. И все повече хора откриват спасение в нейните рецепти, заменяйки с тях силните лекарства, които като правило дават множество странични ефекти и причиняват още по-големи проблеми. Сред тях е и баба Мита от великотърновското село Ресен, която дълги години отчитала високи стойности на артериалното си налягане и пиела с шепи медикаменти, рожба на фармацевтичната химия. Но положението ѝ не се подобрявало. Дори напротив. Кръвното ѝ продължавало да удря тавана и понякога дори се налагало да се вика линейка и да ѝ се поставят инжекции.

Няма човек, който да не се отчая в такава ситуация, но пенсионерката не се отказала.

Тя комбинирала рецепти, популяризирани от Христо Мермерски, заедно със съвети от книгата на билколечителката Мария Требен, като в крайна сметка така създала свой лек, с който успяла само за три месеца завинаги да излезе от омагьосания кръг на хроничното си страдание. При това помогнала не само на себе си, но и на много други. По нейни думи с нейната схема на лечение са се избавили над 3800 души. Тя е съвсем проста, като не изисква почти никакви финансови средства за съставните части.

Смесват се 400 г обелен чесън – задължително български, и 4 обелени и изчистени от семките лимони. Те се смилат на каша с машинка за месо или пък с пасатор. Чесънът трябва да е взет от стари глави, да не е пресен. Получената рядка смес се насипва в тъмна бутилка и се запечатва отгоре с домакинско фолио. Тя се оставя в тъмно и студено помещение да престои 24 дни. Баба Мита прави уговорката, че шишето не бива да се държи в хладилник. На 25-ия ден целебната субстанция вече е готова за употреба.

Вечер от нея се приготвя и лечебната смес, която се приема непосредствено преди лягане. Условието е да се вечеря към 18-19 ч. и да се ляга за сън към 22 часа. В 1 ч. ч. се слагат 2 с. л. кисело мляко – за предпочитане домашно приготвено или поне отговарящо на БДС. Към него се прибавят 1 ч. л. от сместа, получена от чесъна с лимоните, 1/2 ч. л. канела, 1 ч. л. мед и 10-15 капки клеева тинктура (популярна и като прополис). Всичко това се разбърква добре и се изяжда, преди да се легне.

На сутринта 2 с. л. кисело мляко се смесват с 2 с. л. смлени орехи, 1 ч. л. мед, , 1/2 ч. л. канела и 10-15 капки клеева тинктура. Но сега към това не се прибавя от чесново-лимонената смес. Полученият микс се изяжда преди закуска.

При баба Мита още на първата седмица, след като започнала да прилага това лечение, горната граница на кръвното ѝ налягане пада от 200 на 130, а долната – от 100 на 70. Постепенно тя спира да взима предписаните ѝ хапчета едно по едно, докато накрая окончателно се отказва от тях. От 2011 г., когато използва рецептата, та до днес артериалното ѝ налягане без изключения е в нормални граници – 130/70. А покрай това изчезват и болките ѝ в бъбреците и в областта на сърцето.

Материалът Рецептата на баба Мита избавила 3800 души от високо кръвно! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!