img

Кардиолог предупреди: Ако това ви се случи, докато спите, рискувате да получите инфаркт!

/
/
/
200 Views

Има редица фактори, които влияят върху здравето на сърцето, най-важните от които са диетата и физическата активност. А какво се случва, когато сме в покой? Според медицински експерти някои „нощни“ действия могат да повлияят на здравето и да увеличат риска от сърдечно-съдови заболявания.

Ако се въртите в леглото през нощта, това също може да има негативни последици за здравето на сърдечно-съдовата система, казва кардиологът Кейти Томаско. Това е свързано с кръвното налягане, което се понижава, когато спите дълбоко, каза тя.

„Ако имате проблеми със заспиването или се събуждате често през нощта, кръвното ви налягане непременно ще скочи“, казва тя.

„Това повишаване на налягането не е добро за здравето на сърцето, което води до повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Научните изследвания показват също, че безсънието, нарушение на съня, което затруднява заспиването или запазването на съня, е свързано с редица сърдечно-съдови заболявания, включително хипертония, сърдечни заболявания и сърдечна недостатъчност.

Кардиолог предупреди: Ако това ви се случи, докато спите, рискувате да получите инфаркт! е публикуван за пръв път на Единна България.
It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!