img

Батерията ви пада бързо? Зареждайте телефона си по този начин, за да удължите живота на батерията

/
/
/
56 Views

Зареждането на телефона е нещо, което правим напълно рефлекторно. Обикновено не се замисляме дали го правим правилно. При първите признаци на проблеми с батерията обвиняваме оборудването и неговия производител.

Това, което не осъзнаваме, е, че много често ние самите сме виновни за влошаването на състоянието на батерията. В такава ситуация си струва да изпробвате патенти, които не само ще поддържат, но и ще удължат живота на батерията.

Изключвайте телефона си от електрическата мрежа през нощта Вие сте от хората, които правят популярната грешка да оставят телефона си включен в контакта, за да се зарежда през нощта? Оказва се, че по този начин неволно допринасяте за намаляване на живота на батерията. Това се отнася и за новозакупен телефон. Защо се случва това и какво се крие зад него? Зареждането на телефона през нощта води до т.нар. резервно зареждане.

При него батерията постоянно пада до 99 % и след това започва да се зарежда отново. Този процес може да се повтори няколко пъти в рамките на няколко часа. Опасността се крие във факта, че този метод на зареждане генерира много топлина.

 

 

Ако това се комбинира с високите температури в помещението – повредата на батерията е гарантирана. Въпреки че е изключително удобен, по-безопасно е да не го използвате. Трудно е да се разделите със старите си навици.

Решението на проблема със зареждането на телефона през нощта е да си купите интелигентно зарядно устройство. Когато батерията достигне определен процент, устройството ще се самоизключи. Основното правило за собствениците на телефони е никога да не зареждат телефона си за повече от два часа.

Откажете се от евтините зарядни устройства Закупуването на телефон не е малък разход. В днешно време много производители изискват закупуването на зарядно устройство в допълнение към телефона. Това е приспособление, което е от съществено значение за поддържането на добър живот на батерията. Не купувайте евтини зарядни устройства.

Те не само ще компрометират батерията, но и могат да бъдат основен източник на опасност за телефона и домакинството.

При зареждане както телефонът, така и зарядното устройство се нагряват. Ако се окаже, че компонентите нямат подходяща изолация, рискувате да предизвикате късо съединение и пожар.

Същото се отнася и за евтините USB кабели, които е по-добре да избягвате от разстояние. Избягване на температурни колебания Производителите на телефони препоръчват те да се използват само в среда с температура между 0 и 25 градуса по Целзий. Изключително високите температури допринасят за трайно увреждане на батерията. Същото важи и за резките температурни колебания. Такива условия излагат батерията на влагане на влага, което ще повреди деликатните компоненти.

Грешка, извършена при използването на телефона, е да предизвикате неговото прегряване. Това често се случва по време на ваканционни посещения на плажа или по време на слънчеви бани край басейна. Също така оставянето на устройството върху горещо табло или върху равна повърхност на пряка слънчева светлина крие риск от отслабване на батерията. В горещи дни се опитвайте да държите смартфона си на сянка. Можете да инвестираме и в специален защитен калъф.

Не зареждайте телефона си докрай, не го оставяйте да се изтощи напълно Кога да зареждате телефона си? Много хора ще си помислят, че само когато нивото на батерията неизбежно наближава нулата. Подобно поведение уврежда батерията, така че не си струва да отлагате зареждането до последния момент. Въпреки че виждането на 100% на индикатора на батерията дава чувство за сигурност, то не допринася за поддържане на живота на батерията.

Кога е най-добре да зареждамe телефона си и до колко процента? Добра практика, която ще се погрижи за състоянието на батерията и ще предпази смартфона от претоварване, е да го включвате, когато батерията е около 20%, и да го изключвате, когато достигне 80%. Струва си да използвате това решение, ако използвате опцията за бързо зареждане. Зареждането на телефона от нула ще генерира огромно количество топлина, а зареждането над 80% се оказва неефективно.

Материалът Батерията ви пада бързо? Зареждайте телефона си по този начин, за да удължите живота на батерията е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!