img

Google готви нещо, която ще ни прати в бъдещето

/
/
/
123 Views

Maps е едно от основните приложения на Google, което почти всеки от нас използва активно. То дава информация не само за района и пътищата наоколо, но и показва заведения, магазини, организации, асфалтирани пътеки, дава препоръки и много други. Изследователи, изучаващи приложението, откриха интересни редове с код.

Според намерения код компанията се готви да внедри в програмата нещо като чатбот, с който да говорите на естествен език, да получавате информация за околната среда и съвети.

 

Както отбелязва източникът, тази функция може да стане както нещо изключително полезно и търсено, така и функция, която никой няма да използва.

Код

Източникът на тази информация е бета-версията на Google Maps v11.105. За съжаление, тези редове код не разкриват дали бъдещият чатбот ще работи на базата на генеративен изкуствен интелект.

Компанията напоследък е неудържима, когато става дума за внедряването на AI във всички свои продукти. След презентацията през май, където фразата „изкуствен интелект“ се чуваше по-често от всяка друга, Google интегрира AI в операционната система Android, Photos, Search, Play Store, Docs, Sheets, Assistant (все още не е пуснат) и други. Следователно, няма причина да се смята, че приложението “Карти“ ще бъдат по-различно в това отношение.

Компанията все още не е направила никакви анонси. Ако чатботът в Карти е наистина подобен на това, което виждаме в Bard, тогава вероятно взаимодействието с него ще се състои във възможността да го питате за интересни маршрути, места, да правите заявка за упътвания или да анализирате и филтрирате определени заведения според конкретни параметри, без ръчно търсене или преминаване през всеки от тях.

AI

Например, можете да инструктирате AI ​​да намери близки до вас ресторанти с паркинг, които са отворени в определено време и имат рейтинг от поне конкретно ниво

Или да създадете туристически маршрут за деня на ново място, за да посетите най-добрия музей, да хапнете вкусна храна, да видите основните атракции и да пазарувате в радиус от няколко километра от центъра на града. Възможностите за комбиниране на заявките са наистина безкрайни.

Все още не е ясно кога подобен чатбот може да стане достъпен за използване. Съдейки по факта, че компанията все още не го е обявила дори за тестовата си група, остава още много време до появата на открит достъп.

В този контекст нека да ви припомним, че Google наскоро разшири настоящите и добави нови AI-функции в своето приложение Карти, които значително ще разширят неговата употреба и ще го направят значително по-полезно за пътуващите хора.

Материалът Google готви нещо, която ще ни прати в бъдещето е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!