img

Сензационна версия: Ето какъв важен пост поема Хекимян при Терзиев

/
/
/
201 Views

Бившият шеф на новините на bTV и неуспял кандидат за кмет на София Антон Хекимян все пак ще влезе в Столична община, но като зам.-кмет по културата, твърди в последния си брой вестник „Уикенд“.

Всъщност подобна сензационна версия бе разпространена още преди седмица, когато се твърдеше, че е проведена среща между Бойко Борисов и Васил Терзиев, на която лидерът на ГЕРБ е обещал своята подкрепа за кандидатурата му на балотажа срещу зам.-кметско място за Хекимян и председателския пост в Столичния общински съвет за бизнесмена Любомир Минчев.

Въпросната среща се е състояла в четвъртък, 2 ноември – три дни преди балотажа и ден след прословутата реплика на Борисов – „по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност“. Това обяснява до голяма степен и обрата в поведението на Бойко Борисов, който в петък, 3 ноември, обяви категоричната си подкрепа за Васил Терзиев и в крайна сметка кандидатът на ПП-ДБ спечели с много малка преднина пред Ваня Григорова.

В изборния ден, когато отиде да гласува и даде кратък брифинг, самият Борисов отрече такава среща да се е провеждала, но сякаш не бе толкова убедителен – искаше бързо да приключи темата и да премине към друг журналистически въпрос. С по-лесен отговор.

 

 

Каква е истината ще разберем още в понеделник, когато трябва да се изпълни първа част от сценарият – избор на председател на СОС, а след това и подбор на екипа на новия кмет.

Пръв сред равни в СОС иска да е и Борис Бонев от „Спаси София“. На него също било предложено зам.-кметско място – по транспорта.

Източници от ГЕРБ твърдят, че ако Антон Хекимян не стане зам.-кмет, няма да е на избираемо място в листата за евроизборите, както се твърдеше, а ще бъде предложен или за шеф на БНТ (мандатът на Емил Кошлуков изтече преди година и половина), или ще е партийната квота за Съвета за електронни медии.

Материалът Сензационна версия: Ето какъв важен пост поема Хекимян при Терзиев е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!