img

Хекимян отговори на най-задавания въпрос и се разгневи на бившите си колеги журналисти

/
/
/
202 Views

„През цялото време като журналист в bTV съм критикувал. Осъждал съм действия в Столична община, търсили сме решения“, заяви Антон Хекимян при обявяването на номинацията му за кандидат-кмет на ГЕРБ за София.

„Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен град, да бъде още по-зелен град, да бъде отворен към инвестиции, младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието“, каза Хекимян.

Той призна, че през годините, докато е работил като журналист, се е замислял с какво ще се занимава след това.

„Получавайки предложението за това да бъдат кандидат на ГЕРБ, си дадох сметка, че искам да работя за обществото и да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и мога да продължа да го правя – просто от другата страна“, заяви той.

Хекимян коментира и шансовете на ГЕРБ срещу кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев: „Огромни са шансовете. Мисля, че го осъзнават и самите те. Това, което аз ще направя като кампания, е да бъда себе си. Да бъда близо до хората“.

Той разкри и кое е първото нещо, което ще направи, ако стане кмет на столицата: „Ще инспектирам абсолютно всички ремонти“.

На въпрос на своите колеги журналисти защо ще инспектира ремонтите, като те са правени от кмет на ГЕРБ, той отвърна троснато: „Защо? Не може ли?“.

Попитан дали е подчинявал редакционната политика в работата си като журналист на интересите на ГЕРБ, той отговори: „Сигурен съм, че това е основното съмнение. Но дори и като въпрос е обидно. През целия си път съм стоял твърдо зад принципите на журналистиката. И мога да ви погледна, всеки един от вас, в очите. Да го видите и прочетете. Не съм се съобразявал с никого“.

Хекимян благодари на Борисов и партийните структури на ГЕРБ. „Без да съм партиец, аз съм гражданин като всеки един от вас. Но ще разчитам изключително много на хората, които виждате зад мен“, изтъкна той.

„Нека погледнем картината отгоре и да видим колко много е направено за този град“, призова той.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев благодари от името на целия екип на ГЕРБ-София и на общинските съветници от партията на Хекимян за това, че е приел номинацията и е избрал екипът от професионалистите от партията.

„Нашата листа има изключителни попадения. Половината от кандидатите ни са нови лица“, изтъкна той.

След като най-върлият ни критик прие номинацията да бъде кандидат за кмет, след като един от най-успешните българи прие предложението да бъде в нашата листа, очевидно е, че сме на прав път“, каза той, сочейки Хекимян и предприемача Любомир Минчев, който по думите му е „отговорът на легендата за успелия потомък на определени структури“.

Георгиев коментира и факта, че неговото име доскоро беше най-спряганото като кандидат на ГЕРБ за София: „Причината да бъде спрягано е моята активност“.

„Да не предизвикваме низки страсти у конкурентите. Интриги при нас няма. Стратегията е ясна. Екипът е железен“, подчерта той.

Георгиев каза още, че листата за общински съветници на ГЕРБ ще бъде водена от Хекимян, той самият ще е втори, на трето място ще е Любомир Минчев.

 

Материалът Хекимян отговори на най-задавания въпрос и се разгневи на бившите си колеги журналисти е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!