img

Поклон: Тъжна вест помрачи първия учебен ден: Почина емблематичен директор

/
/
/
443 Views

Кадър Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“

Цялата професионална кариера на Веселин Пъйнев преминава в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“

В навечерието на първия учебен ден ни напусна бившият дългогодишен директор на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Веселин Пъйнев, предаде Флагман.

По повод тъжната вест кметът Димитър Николов изказва съболезнования към неговото семейство, близките и приятелите.

 

 

„Веселин Пъйнев е едно голямо име с висок и съществен принос за образованието в Бургас.

Дългогодишният му професионален път бе посветен изцяло на образователните и научни успехи на няколко поколения бургаски граждани. Затова и до последно бе обичан и уважаван еднакво както от бившите си ученици, така и от колегите си.

Под неговото вещо ръководство се формираха изключителни професионалисти в различни сфери на живота. Неговият принос за образованието и обществеността в Бургас никога няма да бъде забравен. Поклон пред светлата му памет!“.

Цялата професионална кариера на Веселин Пъйнев преминава в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Той започва като учител по български език и литература в Строителния техникум.

Преминава през длъжността заместник-директор по учебната дейност и директор. Ръководи техникума, станал впоследствие професионална гимназия, 35 години – до пенсионирането си през 2016 г.

През целия си път като учител и ръководител се посвещава на каузата – да издигне имиджа на училището, то да бъде пример за отлична професионална подготовка, място, в което учениците са подкрепени да развиват своите спортни и други таланти.

Носител е на почетния знак на гимназията – златен „Кольо Фичето“.

Материалът Поклон: Тъжна вест помрачи първия учебен ден: Почина емблематичен директор е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!