img

Ужасяващ разказ за жертва на наводнението: Викахме му да спре, да се държи, но просто водата го отнесе

/
/
/
227 Views

Продължава издирването на изчезналите след водното бедствие в Царево. Двама от тях – жена и детето ѝ са били отнесени заедно с автомобила си на един от срутените мостове край града, водещ към квартал „Василико“. 

Малко по-късно до моста е дошъл мъж, който също е бил отнесен от приливна вълна. Първоначално той се задържал за кола, но не е издържал, докато дойде помощ, разказват свидетели.

 

„Нещо ужасно беше, човечецът пред мен водата го отнесе, не можахме да го спасим“, обясни очевидец.

„Отдалече му се развикахме, че няма как да мине, но той може би видя надежда като вижда хора срещу него, че ще можем да му помогнем. Спря се до джипа, подпря се, казах му да хвърли чадъра, да се държи с две ръце, да извикаме пожарна да го спасят, но просто водата и течението го отнесе“, сподели жена.

„Пропадна колата и замина, имаше пътници. Обикаляхме да го търсим, голям джип, но не успяхме да го намерим. Водата дойде изведнъж, дерета, мостове, всичко се счупи, всичко се блъскаше. Всичко стана много бързо“, разказа очевидец за изчезналите жена и дете.

Както БЛИЦ съобщи, по-късно стана ясно, че двама души са загинали вследствие на наводненията, единият е изчезналият при „Василико“ мъж.

Дъждът в Царево спря преди около час, но в района на Китен и Лозенец продължава да вали. Полицията затваря пътя между Созопол и Приморско, тъй като река Ропотамо е излязла от коритото си.

„Работим по евакуирането на хората и недопускането на инциденти. Отправям апел към хората да проявят търпение. Ситуацията започва да се нормализира, но все още остава тежка, тъй като има три моста, които са пропаднали и все още екипи работят по евакуирането на хора. Евакуираме хора в Лозенец, къмпинг „Арапя“, къмпинг „Нестинарка“, каза ст. комисар Емил Павлов – ОД на МВР-Бургас.

Материалът Ужасяващ разказ за жертва на наводнението: Викахме му да спре, да се държи, но просто водата го отнесе е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!