img

Експерт разкри колко алкохол е погълнал убиецът на 15 г. Филип, смайващо е, че жената до него…

/
/
/
153 Views

Забелязвате ли, че всички психопати, които коментираме, дали извършват убийства или тежки наранявания, са в условията на рецидив.

Те или не са наказвани, както трябва, или престоят им в затвора ги озлобява още повече и стават още по-дръзки и импулсивни. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ психиатърът д-р Веселин Герев. Той влезе в студиото, за да говори за убийството на 15-годишният Филип на пешеходна пътека в центъра на София.

 

„За съжаление коментирам вече десетки случаи на психопати, които извършват противообществени действия. И този е подобен“, каза психиатърът.

„За да си с 2 промила и ако си с тегло 70 км, означава, че си изпил една бутилка с концентрат“, обясни той.

„За мен е смайваща психиката на госпожата, която се е качила в колата. Тя вероятно е била на една маса с шофьора, видяла е какво е изпил и е качила дори детето си в автомобила. Това е още по-тревожно. То разширява обема на психопатията и я индуцира в околните“, коментира д-р Герев.

„Преди законът бе такъв, че ако се качил в колата на пиян, ти си съучастник. Сега какво се случва не знам, но това е майка, която рискува живота дори на детето си“, добави той.

Уважаема госпожо, при по-рязко спиране жертвата можеше да не е 15-годишния Филип, а вашето дете, каза той от ефира с надеждата думите му да стигнат до ушите на жената, която е пътувала в колата на пияния убиец.

В моята практика има случаи за хора, които не с обезопасяват с колани и изхвърчат през предното стъкло, заяви психиатърът.

„През последните 30 години си отгледахме такива безнаказани психопати и сега берем плодовете от нашия труд. Не мисля, че този човек (б.а. пияният шофьор) ще се поправи някога.

Забелязвате ли, че всички психопати, които коментираме, дали извършват убийства или тежки наранявания, са в условията на рецидив. Те или не са наказвани, както трябва, или престоят им в затвора ги озлобява още повече и стават още по-дръзки и импулсивни“, добави той.

„Алкохолът забавя реакциите, а наркотиците ги помпят. При дрогираните има дръзко и импулсивно поведение. Психическото въздействие е съвсем различно. Наркотиците правят човека доста по-неконтролируем“, заяви експертът.

„Качва се бащата пиян зад волана, а на задната седалка сяда юноша. Какъв пример му дават – да кара пиян. Нулева трябва да е толерантността към пиенето на шофьорите“, добавя той.

Адвокат Пламен Димитров пък коментира, че от една страна изземването на автомобилите на пияните шофьори е незаконно, защото не е постановено от съда, а от друга който реши, че ще си кара под въздействие на опиати, ще си вземе евтин автомобил.

Материалът Експерт разкри колко алкохол е погълнал убиецът на 15 г. Филип, смайващо е, че жената до него… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!