img

Хората се побъркаха по тези СНИМКИ, които показват дали имате астигматизъм

/
/
/
37 Views

Имате ли някакви трудности при шофиране през нощта? Понякога може да изглежда сякаш светлините на колите пред нас се пресичат по целия път или те могат да бъдат замъглени заедно в неразличима светлина.

Може да се почувствате така, сякаш това е нормално и повечето хора живеят с него, но то въобще не е нормално. Ако виждате по този начин светлините през нощта, то най-вероятният проблем е… астигматизмът в очите ви.

Повечето хора имат проблеми с очите си, било то късогледство или далновидност. Когато има лека крива на роговицата на окото, обаче – това е проблем, известен като астигматизъм. Кривата ивица пречи на светлинните лъчи, които влизат в окото, да влязат в остър фокус, затова изображенията изглеждат изкривени. Добър пример и може би един от най-добрите, е начинът, по който светлините изглеждат през нощта, докато шофираме.

Когато роговицата и лещата са в закръглена форма, нямате астигматизъм. Светлината, която влиза в окото, се съсредоточава остро. Това ви пречи да виждате размазани линии, които някой с астигматизъм би видял.

Може да имате трудности да разберете какво говорим и ако това е така, погледнете тези снимки. Фотосите станаха изключително популярни в Twitter и хората се побъркаха по тях. След публикуването им, много хора са осъзнали, че имат реален проблем.

С астигматизъм ще виждате светлините така:

Без астигматизъм:

Хората останаха шокирани, че с тази лесна техника могат да открият проблема.

Американската асоциация по оптометрия заяви, че повечето хора се справят с астигматизъм, поне до известна степен. Той може да бъде съпроводен и с други проблеми със зрението, като късогледство и далекогледство.

Ако имате астигматизъм, не се притеснявайте. Не е сериозно и често може да се коригира само с очила./zdrave.to

Материалът Хората се побъркаха по тези СНИМКИ, които показват дали имате астигматизъм е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!