img

Трагедията в Русе: Почина едно от 11-годишните деца, ударени от мълния

/
/
/
157 Views

Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион „Дунав“ в Русе. Момчетата са на 11 години и са имали тренировка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. Състоянието им е било тежко.

Откарани са в две болници. Едното от децата е починало.

 

Лекарите се борят за живота на другото пострадало дете, прието в реанимацията на университетска болница Медика.

 

 

Веднага след инцидента сигнал към тел. 112 е бил подаден от треньорите, както и от съсед от жилищен блок, който е видял отгоре какво е станало.

На място за минути са пристигнали три линейки и екип на полицията. Първа помощ са оказали треньорите и хора в близост. Децата незабавно са били откарани към двете болници в Русе – „Канев“ и „Медика“, където незабавно са били поети от реанимационни екипи.

„В 19.45 часа на 30.08.2023 г. в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ по спешност с екип на ЦСМП е докарано момче на 11 г. По предварителни данни става въпрос за удар от мълния.

Пристигнало е в клинична смърт, без сърдечна дейност. Дежурният реанимационен екип е провел адекватна реанимация и е възстановил основните жизнени показатели на момчето.

Към момента детето е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко състояние. Провеждат се консултации, за да се установят допълнителни увреди, ако има такива, по вътрешните органи“, заявиха от „Медика“ за състоянието на пострадалото дете.

Останалите деца, които са били на тренировката, са силно стресирани. На място бяха извикани родителите им, за да ги приберат у дома.

 

От клуба на този етап отказаха да коментират, тъй като всички са в шок от инцидента.

От общината съобщиха, че стадионът е даден на концесия. Изискали са незабавно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по сградите от спортния комплекс.

Осветлението също е със защита от мълния. Минала е и техническа проверка, която не е показала неизправности.

Материалът Трагедията в Русе: Почина едно от 11-годишните деца, ударени от мълния е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!