img

УЖАС! Пластичен хирург-менте оперира 15 години със средно образование! (СНИМКИ)

/
/
/
115 Views

Медиите сравниха тази история с тази от прочутия филм с Леонардо Ди Каприо „Хвани ме, ако можеш“ – пластичен хирург оперира пациенти в продължение на 15 години, без да притежава лиценз за това и само със средно образование !

Матео Понти

Самозванецът повече от десетилетие се подвизавал като пластичен хирург в родната си Италия и чужбина, а бил само с основно образование. Карабинерите на Венеция арестуваха 43-годишния мъж в дома му в Маргера, въпреки че го търсеха дълго време по целия свят.

Той беше издирван и от румънската магистратура, тъй като между март и декември 2018 г. се подвизавал като лекар в местни здравни структури, където извършил няколко пластични операции. От тях фалшивият хирург, който си бил сменил името на Луиджи, спечелил десетки хиляди евро. Италианецът е осъден на 3 години и 4 месеца затвор за измама, фалшифициране на документи и незаконно упражняване на лекарската професия. Според Букурещ италианецът измамил 9 души, представяйки се за пластичен хирург. Той оперирал в пет различни клиники в Румъния. 

хирург самозванец

Матео взел „назаем” името Луиджи от лекаря Луиджи Винченцо Полити, и така станал „доктор” Луиджи Полити. Като такъв се грижел за естетиката на стотици клиенти в Италия и чужбина.

Матео Понти измамник

Според италианските медии 43-годишният Матео Полити е роден във Венеция. През 2010 г. успял да измами шефовете на шест здравни структури в 4 италиански области и да отвори естетически център. Срещу него било заведено дело за незаконно упражняване на медицинската професия в Италия, но той успял да отиде в Румъния, където продължил с измамата си, но с името Луиджи Полити. За да оперира като хирург, представил серия от международни атестати. Разказал, че учил в САЩ и работил във Великобритания, Испания, Италия.

фалшив пластичен хирург

Едва по-късно се разбрало, че той няма необходимата квалификация. За пръв път съмненията за него се появили у истински медици по време на банална операция в Букурещ за смяна на силиконови импланти на бюст. Вместо един, на фалшивия хирург му трябвали 4 часа.

Властите издирваха фалшивия хирург из различни страни, предполагаше се, че е в Хонконг заради снимки в социалните медии, а в крайна сметка, се оказа че е в дома си до Венеция.

В Италия навремето Полити основал фирма, която притежавала няколко болници, най-важната от които „Монца Хоспитал“. Само тя през 2018 г.направила оборот за 20 млн.евро.През 2010 г. „хирургът” си навлякъл проблеми с правосъдието след оплакване на полицайка във Верона, която останала разочарована от естетическите корекции в неговия център. След контролните проверки тогава се оказало, че той оперирал незаконно дори в „Бърза помощ” на две болници във Верона.

Материалът УЖАС! Пластичен хирург-менте оперира 15 години със средно образование! (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!