img

Всички плачат, слушайки разказа на баба Мария – на 89 г. за първи път отиде на море

/
/
/
184 Views

Че за някои неща никога не е късно, показва и примерът на 89-годишна баба , която в напреднала възраст за първи път решава да направи нещо ново – да отиде на море ! След няколко дни размисъл, тя със сигурност не съжалява за решението си и твърди, че всичко е било „вълнуващо“.

Мария Поляк (89) от Света Мария в Хърватия е работила упорито и се е грижела за семейството си през целия си живот. Отгледала е две дъщери и син, така че днес е горда баба на шестима внуци и прабаба на седем правнуци. Животът, който прекара в правене на кошници и работа на полето, й донесе много вълнение. Тя обаче никога не е имала възможност да отиде на море… До сега!

В началото на август Мария най-после реши да отиде за първи път на море! Съвсем нов, морски свят се разкри в последния етап от живота на отрудената баба Мария , която не подозираше, че дните й ще станат толкова вълнуващи в по-късните години.

Мария, която днес по здравословни причини живее с дъщеря си Славица в Доня Дубрава, беше убедена да отиде на море от племенника си и дъщерите си Славица и Нада, с които тя отиде на море на остров Вир за осем дни, а до там ги закара съпругът на Нада, зет й Хани.

 

 

„Мария беше толкова развълнувана две седмици преди морето, че дори не можеше да заспи. Беше притеснена как ще се чувства, беше малко паникьосана, мислейки дали ще отиде или не. Но когато най-накрая пристигна в морето, всичко беше просто прекрасно! Не можахме да я извадим от водата“ – разказва дъщеря й Славица пред Medjumurski.hr.

 

Никога не е мислила да ходи на море

А защо никога не е ходила на море? Баба Мария обяснява, че житейските й обстоятелства са се стекли така, че не е и помисляла да отиде на море.

„Когато бях млада, нямах възможност да отида на море. Бяха други времена. Хората работеха много и се занимаваха със земеделие, нямаше коли и не ходехме на море… По-късно останах вдовица и дори не съм си помисляла да ходя на море”, разказва Мария.

Пътуването й беше малко уморително, но слънцето и морето я радваха и й се отразиха положително.

„Пътуването беше малко уморително, но нищо страшно. Исках да съм на слънце и на море, което ми се отрази много положително. Просто съм възхитена! Друг е климатът, лековитата вода…

Красивите плажове! Бих искала да отида там отново и съжалявам, че не се осмелих да се впусна в такова приключение по-рано!“, обясни баба Мария, съобщава Medjumurski.hr.

А после добави:

„На други по-възрастни жени, ако имат възможност, бих им препоръчала да отидат на море и да му се насладят!“, завърши тя.

Материалът Всички плачат, слушайки разказа на баба Мария – на 89 г. за първи път отиде на море е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!