img

25-годишен хасковлия в ареста за присвояване на близо 500 000 лева от клиенти на банка

/
/
/
165 Views

Хасковлия е обвинен в присвояване на близо половин милион лева от клиенти на банка. В момента той е в ареста с постоянна мярка за задържане.

Става въпрос за 25-годишния Даниел Игнатов, който е работел в столицата като банков служител. Случаят стана известен в началото на август.

Разследването срещу него е започнало след постъпила информация в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР.

От януари 2022 г. до края на юни тази година Игнатов, в качеството си на мениджър бизнес клиенти на финансовата институция, е присвоил над 413 хил. лева.

 

Хасковлията е попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на клиентите, след което прехвърлял сумите в различни сметки, до които имал достъп, се посочва в информация на полиицията.

Игнатов е задържан преди да напусне страната, а състав на Софийския градски съд му наложи мярка постоянен арест.

Според магистратите от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Игнатов е автор на престъплението.

Според прокуратурата в качеството му на длъжностно лице той е присвоил близо половин милион лева, собственост на 6 отделни физически лица, клиенти на банката.

Ако бъде признат за виновен, Игнатов може да получи наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на имущество и лишаване от право да заема определена длъжност.

Материалът 25-годишен хасковлия в ареста за присвояване на близо 500 000 лева от клиенти на банка е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!