img

Радвайте се на кратките жеги днес, че ужасът започва

/
/
/
185 Views

Горещото време е към края си, след което температурите ще се доближат до обичайните за този период на годината, а по места през втората половина на седмицата са възможни и ранни есенни стойности около 20 градуса.

През нощта срещу вторник и във вторник облаците над западните райони ще се увеличат. Още преди обяд в Северозападна и централните части на Западна България на отделни места ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са от 17 до 22 градуса. През деня ще остане горещо, с температури от 34 до 39 градуса.

 

Ще се усили вятърът от югоизток, който в централните и източни райони ще бъде умерен и временно силен. По-късно привечер за кратко в западната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад  и ще бъде умерен, на моменти и силен.

Привечер и преди полунощ срещу сряда на много места в западните райони ще има гръмотевици и краткотрайни валежи, локално – интензивни, възможно и с градушка.

В сряда ще бъде осезаемо по-хладно, с минимални температури от 16 до 21, но дневни – от 29 до 33-34 градуса. Дъжд от краткотраен тип с гръмотевици ще има на места около и предимно северно от Стара планина, като тези явления няма да бъдат повсеместни, но с голяма вероятност ще имат локално интензивен характер, възможно е да бъдат съпроводени и от градушки и временно усилване на вятъра.

Нестабилно и с още няколко градуса по-хладно, ще бъде времето и в четвъртък и петък.

Материалът Радвайте се на кратките жеги днес, че ужасът започва е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!