img

Обрат: Стана ясно защо Васил Божков е бил принуден да се върне в България!

/
/
/
258 Views

Васил Божков е екстрадиран от властите на Обединените арабски емирства. Не е дошъл у нас доброволно.

Информацията беше потвърдена неофициално от източници в МВР, цитирани от Нова тв.

 

По думите на неговия адвокат Георги Гатев Божков добре е осъзнавал, че когато дойде в България, евентуално, ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Завръщането на бизнесмена и убийството на Алексей Петров нямат общо, категоричен е Гатев.

Припомняме, че на 25 август бизнесменът кацна в София с редовен полет от Дубай. Още на летището Божков бе задържан от гранична полиция и откаран в МВР болница за преглед.

След като бе установено, че бизнесменът е добре здравословно, той бе откаран в ареста. Там той трябваше да прекара не повече от 72 часа, но съдът поиска постоянна мярка за задържане под стража и след двучасово заседание тя бе приета.

По време на заседанието бяха изнесени скандални разкрития за връзки на бизнесмена с Евгений Пригожин и други известни лица от руски произход. Също така бяха изнесени данни за опит за изнасилване от страна на Божков към известна бизнес дама.

Божков трябва да даде показания във връзка с твърденията си, че е бил изнудван от бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия премиер Бойко Борисов за хазартния си бизнес.

Материалът Обрат: Стана ясно защо Васил Божков е бил принуден да се върне в България! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!