img

Изкупителна жертва: Криминалист огласи агонията на Алексей Петров преди да умре

/
/
/
242 Views

Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров? Темата коментираха криминалистът Иван Савов, криминалният психолог Калин Гайдаров и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Савов полицията си върши добре работата, въпреки че до медиите не стига много информация за хода на самото разследване. Той обаче сподели свое опасение – че ще се търси „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира”.

 

„За съжаление, общественият натиск колкото е полезен, толкова е и вреден”, подчерта криминалистът в сутрешния блок на Нова ТВ.

Поръчителят на това деяние може да бъде много широк кръг от хора, защото уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник всъщност е бивша мутра. Като такъв той не си е стоял мирно и кротко в кабинета толкова много десетилетия. За него има една камара разработки, които са водени през годините”, посочи Иван Савов.

Според него спекулирането с имена на политици е силно преувеличено.

По думите на криминалния психолог Калин Гайдаров с това престъпление се влияе на обществено-политическия живот в страната.

„Правителството в този му вид го създадохме ние с начина си на гласуване. Ние създадохме предпоставките правителството да е такова.

Можем да се сърдим само на себе си. Първо казаха, че посолство направило правителството, сега след убийството, пък то било на Алексей Петров. Това не е правилно“, заключи Йорданов.

„В подобна ситуация се извършват серия от рутинни действия. Проверяват се последните телефонни обаждания на жертвата. Боеприпасът, който е използван, не е хидрошок патрон, това е просто марка“, заяви Савов.

„Това е боеприпас с експанзивно действие. Те при попадане в тъканта на жертвата се разтварят и донасят допълнително поражение. Те нагнетяват, благодарение на кухината си вътре, допълнително въздух, който може да предизвика допълнително летално увреждане.

Тези патрони са масови за какви ли не оръжия, включително и за „Калашников“. Това не значи, че именно с това е стреляно. Вярвам, че разследващите вече знаят какво е било оръжието“, каза Савов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Материалът Изкупителна жертва: Криминалист огласи агонията на Алексей Петров преди да умре е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!