img

Княгиня Калина катастрофира пияна в Боровец

/
/
/
148 Views

Дъщерята на Симеон Сакскобурготски – княгиня Калина е катастрофирала с над 1,5 промила алкохол в кръвта край хотел в Боровец. Това потвърди за Нова телевизия секретарят на Сакскобурготски Явор Кирилов.

Инцидентът е станал около 15 часа днес при маневра по време на излизане от паркинг, като колата се е ударила в близката бариера. На мястото е пристигнала линейка, медиците са прегледали жената, но не се е стигнало да настаняването ѝ в болница. Вероятно става въпрос за лека травма. Няма информация за други пострадали на мястото.

Изпратената до медиите официална информация от МВР по случая гласи: „Към 15.20 часа е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача – 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата отчела над 1,2 промила алкохол. Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба. Работата по пълното документиране на случая продължава“.

Преди месец на излизане от денонощен магазин певицата Белослава бе задържана, защото пътен патрул откри 1.25 промила алкохол в кръвта ѝ. Миналата седмица ѝ беше повдигнато обвинение.

Спорез закона Управление на МПС с алкохол в кръвта над 1,2 промила, установено по надлежния ред, се квалифицира като извършено престъпление от общ характер. Наказва се с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. Според последните промени в НК и автомобилът на водача трябва да бъде отнет.

Константин Тодоров

Материалът Княгиня Калина катастрофира пияна в Боровец е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!