img

Дупничанка тръгна да лекува 4-м. си бебе, сега си скубе косите

/
/
/
188 Views

4-месечно бебе от Бобов дол е донесено от майката на ръце в детско отделение на общинската болница в Дупница с пяна на устата. След като е прегледано, по спешност е транспортирано за лечение в София, пише struma.bg.

Майката съобщила пред лекарите, че е лекувала детето си вкъщи с лекарства, които тя е употребявала при настинка.

 

От детско отделение отказаха коментар по случая с мотива, че нямат право да дават информация за пациентите.

„Не мога да кажа нещо конкретно за случая, но принципно медикаменти за възрастни не се дават на деца, особено на бебета. Лекарства от рода на парацетамолите или аналгетици се изписват от педиатър. Той определя каква доза да се дава на детето, в зависимост от килограмите му. Ако дозата е за възрастни, детето може да получи токсично увреждане на черния дроб.

Пяната, която е излизала от устата на детето, може да се дължи и на гърч от високата температура. Не се учудвам, че може да са давани лекарства на бебе за възрастни.

Наскоро майка беше дала на 3-месечно бебе вместо мляко да яде вафла. То беше получило преплитане на червата е беше закарано по спешност за операция в София.

Апелирам към майките при здравословен проблем на децата им веднага да ги водят на преглед при педиатър, а не сами да им „изписват“ лекарства“, коментира д-р Методи Попов, който работи в инфекциозно отделение и голяма част от пациентите му са деца от няколко месеца до 18 г.

„В момента в инфекциозно отделение на болницата в Дупница е почти пълно от пациенти, повечето от които са деца с чревен вирус. Преди това те са били на море. Оттам идва вирусът в града ни”, добави той.

Материалът Дупничанка тръгна да лекува 4-м. си бебе, сега си скубе косите е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!