img

Проф. Рачев с прогноза за нови убийствени горещини, ето кога

/
/
/
175 Views

Въздушната маса, донесла захлаждането, във вторник сутрин ще засегне черноморското крайбрежие и следобед ще отплува към вътрешността на Черно море. Следобед по морето ще изгрее отново слънце. Това заяви пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Ще бъде хладно и днес, и утре в София.

„Тази седмица ще бъде много свежа, за разлика от следващата седмица, когато ни очаква нова гореща вълна. Ще се доближим до тази, която преживяхме наскоро, но слънцето вече е много по-меко, по-близо до хоризонта“, обясни той.

През новата гореща вълна температурите ще бъдат 35-38 градуса над цяла България.

„До петък много хубаво свежо време, сутрин ще е леко студено“, каза климатологът.

„След четвъртък над Южна Европа настъпва едно хубаво августовско време със сравнително високи температури. Петък събота и неделя температурите ще надминат трайно 30 градуса“, посочи той.

„В по-голямата част от Европа е леко хладно за тази част от годината. В Азия всичко е абсолютно топло, в Персийския залив е 45, гонят 50 градус. В Югоизточна Азия е обхваната от мусона, страшно е“, обясни проф. Рачев.

В София през следващите 14 дни се очакват температури около 30, 31, 32 градуса.

„Захлаждане вторник, сряда – 21, 23, с ветреца ще се усеща доста по-хладничко. Петък затопляне“, прогнозира климатологът.

На морето в района на Бургас – „хубави високи температури, с високи сутрешни температури и малко облачета. Тази седмица ще бъде 24-25 градуса“.

„Малко се обръща времето. Въобще не трябва да отписваме лятото. И август и септември се очертава да бъде чудесно“, подчерта проф. Рачев.

Варна – хубаво време поне до 20 август, прогнозира той.

Материалът Проф. Рачев с прогноза за нови убийствени горещини, ето кога е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!