img

Майката на убития Митко от Цалапица със скандални разкрития за близнаците, заровили трупа на сина й

/
/
/
163 Views

Искам справедливост за моя син, искам да излезе истината, а виновниците да си понесат наказанията. Дни наред загубиха полицията, близнаците даваха лъжливи показания.

Ние предупреждавахме, никой не ни взе приказките под внимание. Синът ми изобщо не е подозирал какво става, иначе щеше ли да излезе на среща с приятели. Това заяви пред „Фокус“ майката на убития Димитър от Цалапица Атанаска.

Почернената родителка разказа, че единият от братята близнаци го е подмамил и го е изкарал от къщи, за да се срещне с Рангел. Близнаците са били приятели с Димитър, той се е обръщал към тях с „брат“.

Каква връзка е имал синът й с Рангел, който се издирва, тя не знае, но смята, че колкото той има вина, толкова имат вина и двамата братя. Те много добре са знаели какво е намислил Рангел и въпреки това са го подмамили. Той се е качил в тяхната кола.

„Срамота, до вчера си бяха вкъщи, това е срамота. При положение, че имаха записите от камерите, на които се вижда тяхната кола, сякаш някой ги прикриваше“, посочи майката на Димитър.

Тя разказа, че в още в събота е разказала всичко в полицията в Стамболийски, обявили са го за издирване, но тогава никой не й е обърнал внимание. Бащата на Димитър е отишъл специално да говори с братята, а те са го заблудили, като са разказвали съвсем различни неща.

„Митко бил търсел 100 лева от единия от тях, а той си разполагаше с пари, търсел назаем 100 лева, лъжеха. Детето ни от никой досега не е търсело пари, имаше си достатъчно. 6 дни плачем в РПУ Стамболийски, никой не ни обърна внимание. Накрая тръгнахме сами да си го търсим по полето. Синът ми никога не е употребявал наркотични вещества, аз щях да го позная, разширяват се зениците, знам това.

А Митко беше усмихнато хубаво момче, млад мъж. Как ще живеем оттук нататък без него? Сестра му, която е на 6 години и е аутист, от дни пита за брат си, как да Й кажа истината? Искаме истината. Болката ни е голяма, нека си получат заслуженото тези, които бавеха разследването, които не ни обърнаха внимание“

Майката на Димитър разказа още, че е имало свидетел на разговора на братята – момчето от фитнес залата. Той е чул, че братята си говорят, че Рангел го издирва, за да го бие. Той бил предложил на единия от близнаците да го подлъже, и да го качи в неговата кола. Всичко това е разказано в полицията в Стамболийски, но те не са предприели нищо.

 

Това е една институция, в която вече не вярваме. Чакам го всяка нощ да се прибере. Не мога да си представя как ще живея без него, той ми беше голяма опора. Млад мъж, на 24 години, мислех да се радвам на снаха, а той отиде под земята. Веднъж го заровиха, сега ще го заровим втори път“, не скри мъката си жената.

Стана ясно още, че аутопсията на тялото все още не е приключила и не се знае от какво е настъпила смъртта.

Междувременно стана ясно, че предстои в сряда Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в Районен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо близнаците Валентин и Борислав Динкови.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 20.07.2023 г. до 21.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, като извършители, спомогнали Рангел Бизюрев, на 30 г., обвиняем за умишлено убийство на 24-годишния Димитър, да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да са се споразумели (уговорили) за това с Рангел преди да извърши деянието.

Двамата са осигурили помощни средства – два броя лопати, мотика и кирка, както и превоз чрез лек автомобил, марка „Мерцедес“, за прикриване на следите от извършеното убийство – преместване и заравяне на трупа на Д.М. Престъплението е квалифицирано по чл.  294, ал.1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото продължават активните действия по разследването. Двамата обвиняеми бяха задържани на 31 юли 2023 г. На същия ден спрямо тях бе повдигнато обвинение за горепосоченото престъпление и те бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи утре заседание по искането на прокуратурата.

Материалът Майката на убития Митко от Цалапица със скандални разкрития за близнаците, заровили трупа на сина й е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!