img

Адвокат разкри каква ще е максималната присъда за мъжа, обезобразил момичето

/
/
/
191 Views

Вчерашната пресконфенреция беше неадекватна в посока МВР и прокуратура. Личеше си, че са изпуснали случая в началото. Проявено е несериозно отношение. 

Сега назначават петорна експертиза, уврежданията на това момиче предполага участие не само на един съдебен лекар, а на пластични и естетични хирурзи, невролози. Дори да е лека телесна повреда, тя е извършена с особена жестокост, тя вече не е деяние, което се преследва по частен ред.

При обвинение за средна телесна повреда с особена жестокост, наказанието е от 2 до 10 години.

Това каза за „Твоят ден“ адвокат Людмил Рангелов по повод насилието над момиче, което беше нарязано с макетно ножче 400 пъти.

По думите му наблюдаващият прокурор е излязъл в отпуск, като е дал указания. „Изведнъж онзи ден след като се вдигна шум около случая, прокуратурата реши да сформира екип и определя нов наблюдаващ прокурор. Казусът не предполага сложност, че да работи цял екип от прокурори. Ако се извършват системни проверки в нощни заведения, как допуснаха осъждано лице да работи като охранител.

В нашата държава всеки, който вдига 140 кг от лежанка и е татуиран, е подходящ за охрана“, посочи той.

Според него има два варианта на лека телесна повреда. „При тежката форма има временно разстройство на здравето, неопасност за живота. Леката форма е болка и страдание. В случая е установена по-тежката. За един месец можеше да се приключи цялото досъдебно производство, ако се работеше активно от самото начало.

Самият факт, че пострадал от престъпление се страхува от извършителя, говори, че правоохранителните органи не си вършат добре работата. Заканата за убийство е сериозно престъпление, за което се предвижда затвор до 6 години.

Обезобразяването е трайно и е средна телесна повреда.

Изпадането на лицето в безсъзнание също е средна телесна повреда, но то не се установява инструментално, а с помощта на свидетелски показания, каквито няма“, коментира Рангелов.

Източник: лупа.бг

Материалът Адвокат разкри каква ще е максималната присъда за мъжа, обезобразил момичето е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!