img

Прокуратурата с извънредни новини за Г.Г., който ряза 400 пъти с макетно ножче 18-годишна в Стара Загора

/
/
/
323 Views

Прокуратурата разпространи нови детайли около шокиращия случай на жестокост спрямо 18-годишно момиче от Стара Загора, което е било нарязано с макетно ножче от приятеля си. Ето какво посочват от обвинението:

По повод запитване от медии във връзка с настъпил инцидент на 26 юни 2023 г. с 18-годишно момиче в гр. Стара Загора ви информираме следното:

На 27.06.2023 г. в Районна прокуратура – Стара Загора е постъпило уведомление от ОД на МВР – Стара Загора за започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с пострадало лице – 18-годишната Д.М.

По случая веднага е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и разследващ орган от Първо РУ на МВР – Стара Загора. Проведени са първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата.

На следващия ден – 28.06.2023 г., на извършителя на деянието Г.Г., на 26 г., е било предявено постановление от Районна прокуратура – Стара Загора за привличане му в качеството на обвиняем за престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс – за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора е причинил средна телесна повреда на Д.М.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора от 28.06.2023 г. обвиняемият Г.Г. е бил задържан за срок до 72 часа.

На 01.07.2023 г. прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия Г. Г.

Районен съд – Стара Загора е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.Г.

Обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районен съд – Стара Загора пред по-горната инстанция Окръжен съд – Стара Загора. Със свое окончателно определение от 05.07.2023 г. Окръжен съд – Стара Загора е отменил определението на Районен съд – Стара Загора и задържането на обвиняемия Г.Г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата Д.М.

След изготвяне на назначената допълнителна съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще прецени за вземане на адекватна мярка за неотклонение с оглед обществената опасност на извършеното престъпление и квалификацията на деянието.

Материалът Прокуратурата с извънредни новини за Г.Г., който ряза 400 пъти с макетно ножче 18-годишна в Стара Загора е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!