img

Топ метеоролог: Задава се опасно време на Балканите. Връхлитат ни бури и градушки

/
/
/
180 Views

Известният словенски метеоролог Марко Корошец отправи едно от най-сериозните предупреждения за задаващо се на Балканите опасно време, съобщават местните медии.

Корошец, автор на серия статии в метеорологичния портал heavy-weather.eu, прогнозира, че след многобройните пристъпи на бури със силен вятър, торнадо и градушка с големи размери в северна Италия, Словения, Хърватия и части от Сърбия, сега отново се задават сериозни проблеми с времето, включително едра градушка, тъй като още една силна фронтална вълна навлиза над прегрятата земя.

В Италия, в средната и централната част на Балканите се очакват бури с ураганен вятър, със силни гръмотевици, включително суперклетки с много едра градушка, торнадо и поройни валежи.

Особено внимателно трябва да се следят областите край Адриатическо море, където туристическият сезон е в разгара си, посочва той.

 

Средните температури ще бъдат с 10 до 12 градуса над нормалните, далеч над 30 градуса.

Максималните дневни температури се очаква да достигнат 40-46 градуса в Сърбия, Албания, Република Северна Македония, Румъния, България и Гърция.

Материалът Топ метеоролог: Задава се опасно време на Балканите. Връхлитат ни бури и градушки е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!