img

Големи бури идват на много места в България! В тази жега от никъде ще ни се стовари на главите

/
/
/
222 Views

През нощта разбунтувалото се време над Южна Румъния и Сърбия тръгна към България. Дунавската равнина и Северното Черноморие могат да очакват силен порив на вятъра, включително причиняващ някакви по-дребни материални щети.

През следобедните и по-късните часове от запад към изток ще пътуват мезо-конвективни системи, които ще смутят атмосферата. Очаква се да причинят значителни гръмотевични бури и интензивни валежи.
По време на валежите ще продължи силният вятър – на месеца със скорост до 90-100 километра в част, казват от Метео Балканс

Има условия за градушка със среден размер.

Въпреки днешното влошаване на времето, най-високите температури ще се движат между 37 и 39 градуса, като на места в горнотракийска низина и около Дунав ще стигнат до 41 градуса.

На следната карта може да видите разпределението и количествата на валежите по места

Появи се информация и за нова суперклетка, която ще се образува над Централна Сърбия

Тя ще обхване днешния ден и нощта срещу неделя.

Ще тръгне към Западна България и според моделите на Метео бурите ще се разпространят до края на югозападните региони в България. Към края на деня ще има нови значителни бури над Централна България и на север в Сърбия, като от Сърбия ще засегнат и Северозападна България.

Материалът Големи бури идват на много места в България! В тази жега от никъде ще ни се стовари на главите е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!