Градушката с размерите на орех, която удари Видинска област, предизвика сериозни разрушения и щети в град Кула и неговите околности.

 

Над 100 сигнала за паднали огромни дървета бяха подадени, като това допълнително усложни ситуацията и причини прекъсване на електрозахранването в много райони

. Проблемът може да продължи с дни, предизвиквайки затруднения и безпокойство сред местните жители.

 

 

Суперклетката, която премина през област Видин е причинила градушка с големина на орех, довела до частични наводнения и нанесла сериозни щети на сгради, оранжерии, градини и частно имущество. Хората се борят да се справят с последствията от бедствието, като режат с резачки падналите дървета и отводняват помещенията си.

Прогнозите на Мeteo Balkans предупреждаваха за предстоящото природно бедствие, но все пак, отново не виждаме никаква ангажираност от страна на държавата.

Необходимо е да се обръща повече внимание на предупрежденията и да се инвестира в предпазни мерки и системи за справяне с бедствията, за да се намали влиянието им върху общностите и имуществата.

Хората в засегнатите райони са силно тревожни и е необходимо да се предостави подходяща подкрепа и помощ от страна на правителството и неправителствените организации, за да се справят с трудностите и да се осигури бързо възстановяване на увредените зони.

Ситуацията след градушката в град Кула и област Видин изисква спешни мерки и внимание, за да се помогне на засегнатите хора и да се възстановят щетите. Важно е да се извлекат поуки от това бедствие и да се предприемат действия за по-добра подготовка и предпазване от бъдещи природни бедствия.

Бурята се измести в Ямбол