img

Детето, което бе ударено от мълния, все още се бори за живота си

/
/
/
65 Views

Продължава борбата за живота на 8 годишното детенце, което бе ударено в мълния. За него се грижат лекарите от университетската болница в Бургас.

Припомняме, че вчера преди 18 часа семейство от Бургас се разхождало по Централния плаж, когато бе захванато в капана на бурята и се случи инцидент.

Семейството има две дечица и веднага потърсили да се подслонят в най-близкия ресторант, но за съжаление преди да стигнат, момчето им било поразено от мълния.

Бащата сам занася сина си в болницата на ръце, което по това време от мълнията изпаднало в безсъзнание.

 

 

Лъчезар Иванов, който е лекар от шокова зала сподели пред медиите, че детето е било в състояние на клинична смърт без спонтанни сърдечна и дихателна дейност и с трайно разширени зеници.

Той лично интубирал детето. Добавя, че веднага са започнали обдишване, а само след 2 -3 минути детенцето е възстановило спонтанната сърдечна дейност. По тялото му са открити следите от мълния.

Все още детето е в медикаментозна кома, на апаратна вентилация и продължава борбата за живота му.

Заместник директорът на болницата доктор Светослав Тодоров сподели пред медиите, че предстои извършването на допълнителни изследвания.

В това число и скенер на главата, за да се види дали има поръжения върху мозъка на детето. По думите му при добро стечение на обстоятелствата предстои оценка за събуждане на детето, предават от БиТиВи.

Материалът Детето, което бе ударено от мълния, все още се бори за живота си е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!