img

Не изхвърляйте кората от краставици: Тя е истинско съкровище – и щом разберете защо, ще я използвате, докато сте живи

/
/
/
177 Views

Кората от краставици е полезна в храненето, тя е питателна и също така ефективно премахва някои петна.

Голяма част от това, което прави краставицата хранителна, се намира в кората.

Една голяма необелена краставица съдържа 62 процента от препоръчителния дневен прием на витамин К.

Той е необходим за активирането на някои протеини.. Участващи в процесите на кръвосъсирване, а ролята му в метаболизма на костите и други тъкани не е за пренебрегване.

 

 

Освен това една голяма необелена краставица съдържа 6% от дневната норма на витамин А и 14% от дневната норма на витамин С, което всъщност означава, че е чудесен съюзник в поддържането на имунната система здрава.

От него можете да си набавите и дневна доза витамини от група В, както и тиамин, рибофлавин, В6 и др. те доставят на тялото енергията, необходима за функционирането на сърцето, мозъка…

Кората на краставицата също е добра за хранене, но трябва да сме сигурни, че е добре измита.

Ако все пак предпочитате белени краставици, трябва да знаете, че не е нужно да изхвърляте кората. Можете да я смесите настъргана със сирене, горчица, други зеленчуци…

Освен това трикът с обелването на краставица ще бъде страхотен, ако имате деца, така че трябва да премахнете следите от пастели от стената, или маркери, флумастери… Всичко, което трябва е да натъркате външната страна на кората върху намазаната повърхност.

Материалът Не изхвърляйте кората от краставици: Тя е истинско съкровище – и щом разберете защо, ще я използвате, докато сте живи е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!