img

Инцидент: Бебе в Пирогов заради инцидент на детска площадка!

/
/
/
149 Views

За един родител безопасността на детето му е задача №1. Но често пъти съоръженията, които са предназначени за деца, или са неизправни или пък крият друга, неподозирана опасност.

Пореден инцидент на детска площадка ни кара да се замислим отново за това, доколко можем да разчитаме на съоръженията, предназначени за децата ни: 

Инцидент на опасна детска площадка в столичния квартал „Манастирски ливади“ в понеделник. Заради разкъсана мрежа бебе в количка е било ударено силно по главата от топка, която играещи деца ритали, алармира майката на пострадалото дете във Фейсбук групата „Заедно за Манастирски ливади-Запад“. Детето е добре и след преглед в „Пирогов“ е било пратено в къщи.

„Току-що минаваме с количката с бебето ни на почти година и деца, играейки на игрището, ритнаха топката силно и поради липсата на мрежа и всякакви обезопасителни средства топката падна с огромна сила върху главата на детето ни! Сега сме на път за „Пирогов“, понеже плаче неистово и е с отворена фонтанела все още!!!“, написа майката.

майка с малко дете

Майката с детето.

Под поста й се изляха гневни коментари на жителите на квартала, които от повече от година алармират администрацията на район „Витоша“, че площадката е опасна заради разкъсаната мрежа.

„Колко сигнала трябваха, за да се направи дори ограничаване на достъпа? Трябваше по невнимание да се „демонтира“ главата на детенце на годинка, за да си мръднете пръста за нещо ли?“, гласи един от коментарите.

Жители на квартала периодично пускаха снимки с компрометираната мрежа. Зам.-кметът на района Кънев лично се зае да демонтира опасната мрежа.

опасно игрище

Огради

Екип на „Телеграф“ отиде на място вчера по обяд и установи, че площадката е вече оградена с висока метална ограда и е затворена за достъп, а компрометираната ограда – демонтирана. Работата на място се изпълняваше лично от зам.-кмета на района Кънчо Кънев.

„Игрището не се пази, колкото и здраво да е направено нещо, някой като се опитва да го счупи, го чупи. Като дойдете по-късно, ще видите група деца, които нарочно агресират по игрището и ритат топката към прозорците на съседните блокове“, коментира пред „Телеграф“ Кънев.

Районният кмет Теодор Петков също е на мнение, че причина за окаяното състояние на игрището са вандалски прояви. Пред „Телеграф“ той допусна, че топката може да не е минала през дупка в мрежите, а отгоре над тях. По думите на Петков Столична община е отпуснала общо 130 000 лева, с която ще бъдат ремонтирани четири-пет игрища, сред които и въпросното.

Очаква се към средата на август ремонтът да стартира. Петков уточни, че игрището е било дарение от строителна фирма, но призна, че наистина трябва да има по-сериозна мрежа.

Огромна част от жителите на квартала обаче са категорични, че причината да се стигне до инцидента е именно слабата мрежа, която не издържа на силни удари с топка, а не вандали. Много майки споделят, че техните деца също са се разминавали на косъм от инцидент. „Те са сложили материали като за макет, после казват, че имало вандали. Нелепо е, оградата трябва да се направи от по-дебело желязо, да е по-солидно захваната и по-висока“, коментира администраторът на Фейсбук-групата Веселин Кръстев.

Материалът Инцидент: Бебе в Пирогов заради инцидент на детска площадка! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!