img

Семейство с бебе заседна в нагорещен до червено капан в София, но вместо да им помогнат…

/
/
/
163 Views

Неприятна случка сполетя семейство в столицата.

Събота, часът е 16:45. Атина Христова е в компанията на мъжа си, техен общ приятел и шестмесечното им бебе. Те решават да минат през наскоро ремонтирания подлез на Румънското посолство и да се възползват от създаденото ново съоръжение за колички – асансьорите.

„Влязохме задружно в асансьора, който да ни качи от страната на цар Иван Асен II“, разказва жената. Именно тогава асансьорът е заседнал, след като е подскочил рязко малко след тръгването си.

„Буквално бяхме заклещени в тази малка метална кутийка с външна температура 36 градуса спрямо телефона ми, вътре се усещаше като поне 40 и нямаше почти никакъв въздух. Според това, което виждахме през малките отвори на вратата, бяхме някъде в средата на шахтата и моята клаустрофобия се засили максимално“, признава жената.

Последвало е обаждане към дежурния техник, който им е отговорил, че ще му отнеме близо час да стигне до асансьора.

„Няколко пъти натъртих, че сме с малко бебе (не знам доколко сте наясно, но бебетата могат да прегреят за секунди и това може да доведе до тежки усложнения)“, отбелязва още Атина.

След разговора с техника, заседналите в асансьора звъннали и на тел. 112. Оттам са им предложили да изпратят пожарна кола, но в последствие им съобщили, че не е по възможностите им, ако няма нужда от спешна медицинска помощ.

„Та останахме все така заклещени и варящи се в малката алуминиева кутийка, миришеща на урина и наподобяваща пещ. Все пак техникът се появи след половин час и освобождавайки ни започна да ни крещи и да се възмущава защо сме използвали въпросния асансьор, при положение, че той е предназначен за възрастни хора и самотни майки с деца. След като го попитахме каква би била разликата, ако бях заседнала сама с бебето, той започна да крещи, че въобще не е за ползване.

Моят апел към съгражданите е – моля, внимавайте и по-добре не използвайте въпросните асансьори!

Трайчо Трайков – кмет на район „Средец“, знам, че ремонтът приключи преди приблизително два месеца и може би е твърде рано за такива повреди. Бихте ли могли да обърнете внимание на фирмата за допълнителна проверка?

Благодарим на техника за бързата реакция и че все пак ни освободи след половин час“, завършва публикацията си Атина Христова.

Атина Христова допълни в коментарите под публикацията си, че в асансьора не е имало бутон за директна връзка с техник, което е проблем за хората, които не носят в себе си мобилно устройство, чрез което биха могли да осъществят връзка с техник.

 

Материалът Семейство с бебе заседна в нагорещен до червено капан в София, но вместо да им помогнат… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!