img

Проби от три точки по Северното Черноморие показаха истината за водата!

/
/
/
153 Views

Проби от три точки по Северното Черноморие показаха отлично качество на морската вода и липса на замърсяване. Това съобщиха пред БТА от Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“.

Екологичният мониторинг за състоянието на морската вода се провежда в хода на тактическо учение и учебно плаване на НИК 421 – „Св. св. Кирил и Методий“, което започна на днес и ще продължи до 21 юли 2023 г. Предвижда се да бъдат обхванати общо 17 контролни точки по крайбрежието от Дуранкулак до Резово.

Първите проби са взети от съвместен екип на ВВМУ и Изпълнителната агенция по околна среда. Обект на контрол са множество параметри на морската вода, зададени от Басейнова дирекция „Черноморски район“. Данните от химическия анализ са потвърдени от контролното наблюдение, осъществено с дрон, посочват още от ВВМУ.

По-рано от Министерството на околната среда и водите също съобщиха, че няма замърсяване на българската акватория на Черно море. Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се запазва стабилно благоприятна, като потенциалните замърсители циркулират в изключителната икономическа зона на Украйна, посочиха от министерството.

Материалът Проби от три точки по Северното Черноморие показаха истината за водата! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!