img

Разкриха още подробности за схемата, в която взимаш 1800 лева на месец докато си стоиш вкъщи

/
/
/
130 Views

Преди няколко дни започна да се говори за нещо, което не беше известно на повечето от българите. На Тристранката, която се случи последно, по отношение на бюджета, бизнесът сподели притесненията си.

Оказва се, че немалко хора получават по 1800 лева на месец на държавата, без да работят.

Сега се появяват още разкрития от собственик на строителна фирма, цитиран от БЛИЦ.

Той разказва, че голяма част от тези, които се възползват, са именно от неговия бранш. Напускат работата си без да предупредят, когато дойде ред да се включат. Заминават в чужбина и след около един месец се връщат. Там са били назначени за кратко, за да може да се водят, че са работили в чужбина на определена заплата.

 

 

 

Когато се върнат, записват се като безработни и започват да искат да работят пак, за същата заплата, но този път без да имат договор. За да могат да си получават „френската“, „италианската“ или „испанската“ заплата.

 

Той обясни, че не просто се взимат пари на гърба на държавата, а сметката плащаме всички

Директно повлиява на цените в строителния бранш. Намалява се работната ръка, която е достъпна в България. От там се вдигат цените на услугите за строителство и цялата себестойност на ремонтите и строежите.

Това подсилва тенденцията майсторите да качват цените си

Всеки от нас е чувал някакви абсурдни оферти, за много хиляди левове.. например, за да ти сложат плочките в банята. Майсторите разчитат на чуждата си социална заплата, че им покрива някакъв основен доход, и от там те пробват с офертите и работят, където номерата минават. Не поскъпват не само ремонтите, а и самите жилища. Защото вече съотношението във формулата между разходи за труд и разходи за материали вече е повече от 2 към 1 – в полза на трудовите разходи.

И все повече хора отказват да работят, тъй като максималното обезщетение за безработица е достатъчно за тях, за да се изхранват.

Само в Гоце Делчев по изчисления има загуби за над 10 милиона лева. Но ще плащаме всички, защото като се вдигнат ремонтите и жилищата, тези по-високи цени трябва да дойдат от някъде и това лека-полека ще вдигне и много други неща.

Материалът Разкриха още подробности за схемата, в която взимаш 1800 лева на месец докато си стоиш вкъщи е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!