img

Голяма беда сполетя Нели Рангелова – загуби най-свидното:

/
/
/
481 Views

Една от най-известните звезди на родната поп-музика, Нели Рангелова , бе застигната от природно бедствие , което унищожи свидни за нея спомени.

Проливните дъждове в Монтанско, откъдето е родом изпълнителката, предизвикаха шок на Рангелова.

Носителката на „Златният Орфей“ посети родния си град след сигнал на съседи, че къщата на детството й е наводнена. На място певицата констатира, че в приземния етаж на дома й стихията се е издигнала до 40-50 сантиметра височина.
За жалост калната мътилка е заляла и мястото, където Рангелова държи част от документацията на своята звездна кариера. Награди, грамофонни плочи, дискове и постери са унищожени от бедствието.

Изпълнителката на „Мой свят“ отдели няколко дни, за да почисти наносите и да изхвърли повредените неща. „Това бе част от архива ми, съхраняван от родителите ми. Колкото и да страдам, нищо не мога да върна. Срещу природата сме безсилни“, философски приема загубата Нели.

Междувременно тя вече започна и подготовката за юбилейния си концерт на 17 октомври в Софийската опера. Спектакълът е с мото „На бис“. Освен с концерта легендарната певица продължава да пише и книга за рода си. „В рода на баща ми има случки, свързани със злато и наказание, с отравяния и крадене на деца. А в този на майка ми пък има столетници“, споделя Рангелова. В книгата си певицата споделя с феновете си историите на двата си рода, които дълго време е издирвала.

Нели признава, че е научила много интересни факти за предците си, като така разбрала от кой какво е наследила като качества. „В рода на баща ми, който е от Северозападна България, има много интересни случки, свързани със злато и наказания, с отравяния и крадене на деца. От тях съм научила да съм упорита и да не се отказвам, защото те са имали много труден живот. Важно е нищо да не те спира по пътя, по който си тръгнала. Баба ми например е расла в ужасни условия – спала е в землянка и се е хранила с филизите на дърветата, а нощно време нарочно са я изпращали да мине сама през гората, за да я изядат вълците, та да не й дадат наследство. Въпреки всичко тя е оцеляла и е създала баща ми и респективно мен“, спомня си Нели, която носи фамилията на дядо си – Рангел.

Материалът Голяма беда сполетя Нели Рангелова – загуби най-свидното: е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!