img

Абсолютни съборетини в тези наши села започват от стотици хиляди и стигат до милиони левове!

/
/
/
118 Views

Докато световната икономика продължава да се справя с последиците от пандемията и финансовите турбуленции след това, цените на недвижими имоти в българските региони, включително Добринище и Волуяк, продължават да се повишават. Според неотдавнашно проучване, имотите в селото Добринище, населено място в близост до популярния зимен курорт Банско, не спират да увеличават стойността си.

Един от основните фактори, които задвижват този тенденция, е несъответствието между търсенето и предлагането.

Въпреки че съществува огромно търсене от страна на потенциалните купувачи, предлагането е ограничено, а това води до значително увеличение на цените. Интересът е огромен, но цените на имотите, мнозина от които се нуждаят от цялостен ремонт и подобрения, достигат до 90 000 евро. Това е ниво, при което малцина са готови да отстъпят, независимо от състоянието на имота.

Тенденцията е сходна и в съседния район на Волуяк, който вече е квартал на София.

Цените на имотите там също са скочили, при което къщите, които се намират там, са много изискани и красиви. Местните жители рядко са готови да продават, а ако решат да го сторят, цената на къща на два етажа може да започне от астрономичната сума приблизително от милион и нагоре!

Също така на пазара се продават и парцели, които са празни, готови за застрояване, но цените на местата стартират от 2500 евро на квадратен метър.

Същата цена, каквато се плаща за апартамент в София. Това показателно илюстрира факта, че населените места близо до столицата продължават да бъдат с високи цени за недвижимо имущество. Звучи нереалистично, но хората там знаят с какво разполагат и са готови да се разделят с него само на правилната цена.

В общи линии, нарастването на цените на имоти в България се дължи на комбинация от фактори, включително промяната в предпочитанията на хората за живот извън големия град поради пандемията и несъответствието между търсенето и предлагането на имоти. Докато тези тенденции продължават, очаква се цените на имотите да продължат да се повишават в бъдеще.

Материалът Абсолютни съборетини в тези наши села започват от стотици хиляди и стигат до милиони левове! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!