img

Жена трябва да даде на бившия си съпруг 6.5 млн. и издръжка от 60 хил. на година, за да посрещне нуждите му

/
/
/
183 Views

Бизнесдама, която има богатство от над 250 млн. паунда, трябва да даде на вече бившия си съпруг повече от 6,5 млн. паунда, в допълнение към 60 000 паунда годишно, за да посрещне „нуждите му от доходи“, постанови съдия.

Откакто шестгодишният брак на Луиза Бакстрьом и Мартин Венберг се разпадна, двойката е въвлечена в спор за пари в частен семеен съд в Лондон.

Г-н Венберг, на 39 години, искаше финансов пакет на стойност над 40 млн. паунда и изложи аргументите си в съда. Но заместник-съдията от Върховния съд Лесли Самуелс се е произнесъл срещу него и вместо това е заявил, че 33-годишната г-жа Бакстрьом трябва да запази предложението си за „жилищен фонд“ на стойност 6,5 млн. паунда в съответствие с условията на предбрачното споразумение.

Съдия Самюълс, който наблюдава заседанията в Семейното отделение на Върховния съд в Кралските съдилища, изложи заключенията си в писмено решение и посочи имената на замесените лица.

Той заяви: „От всяка гледна точка стандартът на живот, на който се е радвало това семейство преди разпадането на брака, е бил изключително висок.

„Страните се радваха на имоти на висока стойност в Лондон, персонал, скъпи почивки, неограничени възможности за пътуване и като цяло на най-доброто, което парите могат да осигурят.“

Но в допълнение към 6,5 млн. паунда г-н Венберг трябва да има право на около 60 000 паунда годишно от г-жа Бакстром през следващите шест години, за да посрещне „нуждите си от доходи“.

ADVERTISEMENT

На съдията беше съобщено, че г-жа Бакстрьом и г-н Венберг са шведи, но от няколко години живеят в Англия.

Г-жа Бакстром е била председател на фондация „Билтема“ и миноритарен акционер в Birgma Holdings (Hong Kong) Limited, семеен бизнес, започнат и контролиран от нейния дядо, бе казано на съдията.

Той стигна до заключението, че г-жа Бакстрьом притежава активи на стойност около 250 млн. паунда, а г-н Венберг – 2 млн. паунда.

„Страните се срещнаха в Стокхолм и установиха връзка през март 2012 г.“ – каза съдията.

„Когато се запознаха, съпругата беше студентка, а съпругът работеше като продавач на луксозни часовници.“

Той заяви, че те са започнали да живеят заедно през 2014 г., сключили са брак през 2015 г. и са се разделили през 2021 г.

Съдията заяви, че г-н Венберг „не е представил никакви доказателства“ и не е предоставил „никакво разкриване на финансовото си състояние“. Той заяви, че г-н Венберг е нарушил разпорежданията, изискващи от него да предостави финансова информация.

Подробности за съдебния спор станаха известни през март, когато г-жа Бакстром заяви, че г-н Венберг е нарушил съдебните разпореждания, издадени по време на спора, и е проявил неуважение.

Тя поиска от друг съдия да му наложи наказание лишаване от свобода.

Г-н съдия Пийл, който разгледа жалбата на г-жа Бакстром за неуважение към съда на публично заседание в Семейното отделение на Върховния съд в Лондон, постанови, че г-н Венберг е нарушил предишни заповеди, издадени от съдии. Съдията трябва да вземе решение за присъдата по-късно тази година.

Материалът Жена трябва да даде на бившия си съпруг 6.5 млн. и издръжка от 60 хил. на година, за да посрещне нуждите му е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!