img

Свърши се! Разпределиха наследството на Берлускони.. Ето кой и по колко получи!

/
/
/
182 Views

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който ни напусна на 86-годишна възраст миналия месец, завеща състоянието си на Фашина, Паоло и Марчело Дел Утри, като проява на своята обич към тях и в отзив на тяхната любов към него, според агенция „Ройтерс“.

Голяма част от банковото, издателско и телевизионно портфолио на бившия магнат, оценено на 6,7 милиарда евро, беше наследено от неговите две най-стари деца.

Берлускони е оставил 100 милиона евро на своята приятелка, Марта Фашина, и на своя по-малък брат, Паоло, въпреки че никога не формализирал отношенията си, женейки се за Фашина. Освен това бившият италиански премиер остави 30 милиона евро на своя близък приятел и бизнес партньор, Марчело Дел Утри. Дел Утри прекара над пет години зад решетките, след като беше осъден през 2014 година, че е работил като посредник между сицилианската мафия и миланския бизнес елит между 1974 и 1992 година.

В завещанието си Берлускони изрази желанието си да даде пари на Паоло, Фашина и Марчело Дел Утри, като проява на своята обич към тях и в отзив на тяхната любов към него“. Бившият градоначалник на Неапол, Луиджи де Магистрис, обаче описа завещанието като „сапунена опера“.

Що се отнася до бизнеса на семейството, със семейната империя на Берлускони, най-възрастните му наследници от първия му брак ще контролират съвместно холдинга „Фининвест“, включващ множество компании, като телевизионната група MediaForEurope, издателство Mondadori и банка „Mediolanum“. Те ще са собственици на 53 процента от „Фининвест“. Другите три деца от втория му брак ще управляват оставащите 47% от холдинга.

Материалът Свърши се! Разпределиха наследството на Берлускони.. Ето кой и по колко получи! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!